DAF in Nederland

DAF-euro-6-range

DAF op de Nederlandse markt

DAF is onbetwist marktleider op de Nederlandse vrachtwagenmarkt. Grofweg één op de drie trucks die hier geregistreerd worden, is een DAF. Het is vooral in het lichte segment waar de Nederlandse truckfabrikant een verdere groei wil realiseren. 

Dicht dealernetwerk

DAF beschikt in Nederland over het meest dichte en professionele dealernetwerk van alle truckmerken. Op 65 lokaties is DAF vertegenwoordigd door DAF Dealers en Service Partners. In de praktijk betekent dit dat er in Nederland altijd binnen een half uur een DAF service-punt binnen bereik is.

Groei met name in lichte segment

Doelstelling van DAF Nederland is het vasthouden van het hoge marktaandeel in de zware klasse. “Marktaandeel groei willen we met name realiseren in het lichte segment”, aldus Jan van Keulen, algemeen directeur van DAF Nederland. “Dankzij de DAF LF hebben we in de klasse van 6 tot 15 ton de afgelopen jaren al een stevige positie opgebouwd. Voor de komende jaren is een verdere groei naar een marktaandeel van 30 procent, een realistische doelstelling. De kwaliteit van de DAF LF Euro 6, maar vooral ook van de Nederlandse dealerorganisatie rechtvaardigt een dergelijke stijging. Waarom zouden we in het lichte segment niet hetzelfde marktaandeel hebben als in het zware segment?”  

Betrouwbare trucks, gebouwd om te presteren

Trucks. Daar draait het om bij DAF. Onze kernactiviteit is het ontwikkelen en produceren van lichte, middelzware en zware bedrijfswagens. We bieden voor elke transportbehoefte een truck op maat. Betrouwbaar, duurzaam, efficient, comfortabel voor de chauffeur en een eerste klas service. DAF biedt u een totale transportoplossing.

Built to order

We werken volgens het 'built to order' principe. Dat betekent dat pas met de productie van een truck gestart wordt ná een order. Tenslotte wordt iedere truck speciaal samengesteld op de transportbehoefte van de klant.

Onderdeel van PACCAR

Sinds 1996 is DAF onderdeel van PACCAR Inc, die een toonaangevende positie heeft op het gebied van de ontwikkeling, productie en service van kwalitatief hoogwaardige lichte, middelzware en zware trucks onder de merknamen Kenworth, Peterbilt en DAF. De onderneming is ook actief op het gebied van financiële dienstverlening, informatietechnologie en de verkoop van onderdelen voor trucks.

Contact DAF Nederland

Bent u op zoek naar ons adres, telefoonnummer of routebeschrijving of wilt u een vraag stellen?

Contact DAF Trucks

Deel deze pagina

Deel deze pagina met anderen.