dinsdag 31 januari 2017 | Eindhoven

DPD neemt 20e LZV combinatie in gebruik


LZV combinatie in gebruik met 3 nieuwe DAF XF 440 FAN bakwagens van Arrowline. Eind 2016 heeft DPD 3 nieuwe LZV combinaties (Lange zware voertuigen) gepresenteerd waardoor er nu 20 LZV combinaties voor DPD in Nederland rondrijden. Om dit te vieren zijn deze voorzien van een speciale belettering; medewerkers van DPD stonden hiervoor model.

DPD neemt 20e LZV combinatie in gebruik

De laatste 3 nieuwe combinaties worden getrokken met nieuwe DAF XF 440 FAN trekkers. Deze DAF’s zijn een uitbreiding binnen de vloot van Arrowline uit Amsterdam die deze inzet voor DPD. De nieuwe Eco-combinaties werden eind 2016 door Eric Dietz als CEO van DPD Nederland en Arrowline eigenaar Miquel Herraez Gallego met champagne ingewijd en gepresenteerd.

De LZV combinaties zijn langere en zwaardere vrachtautocombinaties die voorzien zijn van 3 laadbakken in plaats van twee. Hierdoor heeft de LZV combinatie een veel grotere inhoud (160 M3 vs 100 M3) terwijl het brandstofverbruik nauwelijks stijgt. Een uitstekende manier om efficiënt en duurzaam te kunnen zijn, wat DPD altijd stimuleert bij haar vervoerders. 

DPD is cross border specialist met veel internationaal georiënteerde klanten en staat klaar om deze combinaties ook buiten Nederland te gaan gebruiken. Daarom kijkt DPD uit naar de resultaten van het proefproject met Eco-combinaties dat in 2017 door Wallonië wordt georganiseerd“, bevestigt Silvio Mestdagh, CEO DPD België. “We hopen dat we binnen enkele jaren ook in België een vloot Eco-combinaties in gebruik kunnen nemen. Op basis van de positieve ervaringen in Nederland zijn we overtuigd dat dit één van de middelen is om onze duurzaamheidsdoelstellingen te realiseren. Niet alleen zorgen we op deze manier voor minder voertuigen op de weg, we streven er als bedrijf eveneens naar om tegen 2020 de CO2-uitstoot te verlagen met 10% per pakketje en om de restuitstoot te compenseren“. 

De tot stand komen van deze Eco-combinaties is een samenwerking tussen Truckland Noord-Holland, IJntema Heerenveen en Krone Nederland.

Over DPD

DPD is onderdeel van het Franse La Poste en in Nederland marktleider in crossborder pakketvervoer over de weg. DPD onderscheidt zich door gebruik te maken van een hecht internationaal netwerk van sterke, nationale experts. Met slimme innovaties zoals Predict, waarbij klanten tot op een uur nauwkeurig de levertijd van een pakket kunnen inzien en een netwerk van 22.000 Pickup parcelshops in Europa, groeit DPD al jarenlang sneller dan de markt. Voor meer informatie: www.dpd.nl