Klaar voor de winter met de DAF voertuiginspectie


DAF Kennisbank

Met de DAF voertuiginspectie gaat u goed voorbereid de koudere maanden in. Waar u allemaal op moet letten, leest u hier.

Waarom mijn truck winterklaar maken?

DAF-trucks zijn speciaal ontworpen om alle weertypes te kunnen trotseren. Maar wanneer de koudere maanden aanbreken, zijn extra maatregelen aan te raden. Controleer de truck in ieder geval op de onderstaande vitale punten. Hulp nodig? Uw DAF-dealer maakt uw truck volledig rijklaar voor de winter met de uitgebreide voertuiginspectie.

Controle standkachel

Een van de meest voorkomende meldingen bij de International Truck Service in de winterperiode is een defecte standkachel. Vaak is deze een aantal maanden niet of nauwelijks gebruikt, wat vaak problemen oplevert op moment dat deze wél aan het werk moet. Een goedwerkende standkachel is essentieel in de koudere maanden.


Conditie van de accu

Accu’s zijn zeer gevoelig voor kou en functioneren bij lage temperaturen tot wel 50% minder. Alle reden om ervoor te zorgen dat de vrachtwagen accu in topconditie verkeert. Meet de de accu door én controleer de conditie van de kabels, slangen en bevestigingskleppen. Wilt u dit liever uitbesteden? Uw DAF-dealer zorgt voor een grondige check.


Controle motor

Onderwerp ook de motorruimte aan een uitgebreide controle. Check hierbij de conditie van draden en slangen, het oliepeil en de aanwezigheid van voldoende koelvloeistof en antivries.


Verlichting op orde

Verlichting is natuurlijk altijd van belang, maar in de winterperiode helemaal! Controleer de lampen én zorg ervoor dat u over voldoende reservelampjes beschikt. Moet u onderweg een lamp vervangen? Klik op de link en bekijk hoe u dat snel en efficiënt doet.


Controle elektrisch systeem

Het elektronisch systeem in uw truck heeft in de winterperiode een verhoogd risico op storing. Om dit te voorkomen is het raadzaam om de bedrading, dynamo en accu te controleren. Daarnaast is het advies om een extra setjes zekeringen in de truck te leggen.


Bandenspanning

Gaat het vriezen, dan heeft u antivries ruitenwisservloeistof nodig. Deze herkent u aan de blauwe kleur. ‘Gewone’ ruitenwisservloeistof is roze of geel en zal bevriezen als het kouder wordt dan 0 graden.


Check ruitenwissers

Controleer de bladen van de ruitenwissers. Zo bent u verzekerd van goed zicht én voorkomt u beschadiging en slijtage aan uw voorruit. Net als bij de lampjes is het ook hier aan te raden om een extra set ruitenwisserbladen in uw truck te leggen.


Luchtdroger

Een goede conditie van de luchtdroger voorkomt bevriezing van het luchtremsysteem. Het gebruik van speciale antivriesvloeistof beschermt de truck ook tegen corrosie en andere onwenselijke problemen. .


Check brandstofsysteem

Wanneer er ijs of water in uw brandstoftank terecht komt, kan dit zorgen voor problemen. De DAF-dealer kan het brandstofsysteem eenvoudig controleren.


Contact

Ook veilig en zonder problemen de winterperiode doorkomen? Ga goed voorbereid op pad met de voertuiginspectie van uw DAF-dealer. Na de check bent u helemaal klaar voor de winter. Veel goede én veilige kilometers gewenst!

 

Zoek uw dichtstbijzijnde DAF-dealer

Better Service Better DAF