Vrachtwagen lamp zelf vervangen


DAF Kennisbank

Lamp defect? Dan is het zaak om deze zo snel mogelijk te vervangen. In deze video laten we zien hoe u dit op de juiste manier doet en waar u rekening mee moet houden.

 

Verlichting vrachtwagen zelf vervangen

 

U bent onderweg wanneer er een melding op uw dashboard verschijnt: verlichting defect. Deze moet natuurlijk direct worden vervangen. Gelukkig betreft het een relatief eenvoudige handeling waardoor u in no-time weer goed zichtbaar bent én weer veilig verder kunt rijden. In dit artikel laten we u zien hoe u in een paar simpele stappen zelf de hoofdverlichting vervangt.

 

Lamp vrachtwagen vervangen 1 

 

Stap 1: Vaststellen en benodigdheden

 

Eerst is het zaak vast te stellen om welke lamp het gaat. Vervolgens haalt u het benodigde materiaal tevoorschijn, te weten:

  • een reservelampenset
  • een torx 20 schroevendraaier

 

Stap 2: Lamp vervangen

 

Draai de opzetplaat aan de binnenzijde van de deur los en verwijder het defecte lampje. Druk het nieuwe exemplaar in de fitting en draai voorzichtig naar rechts. Schroef daarna de opzetplaat weer stevig op zijn plek en controleer het lampje. Let op: zorg dat de lamp op de juiste manier is bevestigd. Wanneer dit niet het geval is loopt u het risico om tegenliggers te verblinden.

 

Lamp vrachtwagen vervangen 2   

 

Lamp vrachtwagen vervangen 3 

 

Lamp vrachtwagen vervangen 4 

 

Stap 3: Vervangen defecte lamp

 

Tot slot: vergeet uiteraard niet om het defecte lampje te vervangen door een nieuw exemplaar. Dan kunt u altijd snel en effectief een lampje vervangen en hoeft u niet onnodig lang stil te staan. Heeft u te maken met een defect achterlicht? Lees meer over het achterlicht vervangen

Voor aanvullende vragen of bij twijfel kunt u altijd contact opnemen met uw DAF-dealer.

 

Zoek uw dichtstbijzijnde DAF-dealer

BETTER SERVICE BETTER DAF