DAF Brandweervoertuigen

DAF Brandweervoertuig

Paraat om te presteren

Niet zonder reden is DAF al decennialang onbetwist marktleider in Nederland. Tenslotte voldoet elke DAF brandweerwagen aan de strenge eisen die korpsen er aan stellen: maximale betrouwbaarheid, uitstekende presentaties, een hoge veiligheid en een optimaal gebruiksgemak, gecombineerd met gunstige operationele kosten. Of het nu gaat om een LF hulpverleningsvoertuig of een CF of XF met watertank, hoogwerker of mobiele commandopost, alle DAF brandweervoertuigen zijn perfect op hun taak berekend.

Maatwerk

DAF Brandweervoertuig

DAF levert een voertuig op maat voor elke inzet bij de brandweer, dankzij drie voertuigseries en een ruime keuze aan asconfiguraties met enkele of dubbele aandrijving. De twee-assige LF en CF vormen de ideale basis voor toepassing als hulpverlenings-, reddings- of bergingsvoertuig, voor montage van een hoogwerker of als compacte tankautospuit. Voor zwaardere toepassingen is er een scala aan drie-assige CF- en XF-voertuigen leverbaar met gestuurde naloopas voor extra draagvermogen en maximale wendbaarheid. Uitermate geschikt voor montage van een haakarmsysteem of voor inzet als tankwagen met een capaciteit tot 16.500 liter. Of als zware hoogwerker waarbij hoogtes tot 34 meter mogelijk zijn met een vlucht van maar liefst 25 meter.

Stijlvol en stoer

De vloot is het visitekaartje van elk brandweerkorps: gemeentelijk, regionaal of bedrijfsmatig. De nieuwe Euro 6-voertuigen hebben daarom een vriendelijk en tegelijkertijd stoere uitstraling. Met prominente zware grille, fraai gestileerde koplampen en kenmerkende chromen paneel met DAF-logo, met daarboven alle ruimte voor de belettering. En uiteraard kunnen de DAF Euro 6 trucks tegen een stootje. Ze zijn uitgevoerd met een sterke stalen bumper, waarin cornering lights geïntegreerd kunnen worden, die in de rijrichting schijnen. De koplampen met day time running lights (standaard op CF/XF) zijn uitgevoerd in onbreekbaar Lexan. De toegepaste materialen en hoogwaardige afwerking staan garant voor een lange levensduur. Ook in het interieur. Dat ziet er goed en fris uit, ook na jaren intensief gebruik.

Flexibel

Bij alle DAF Euro 6 trucks zijn componenten zoals luchtketels en -leidingen, aan de binnenzijde van het chassis geplaatst. Dat betekent veel vrije ruimte voor bijvoorbeeld het monteren van treeplankkasten of optimaal plaatsen van de accu’s. Dat betekent maximale flexibiliteit. De Euro 6 brandweer-chassis hebben net achter de versnellingsbak een speciale doorvoer voor een PTO-as. Uitvoeringen met manschappencabine hebben een aangepaste cabinevering. Elk chassis is perfect afgestemd op de specifieke inzet.


Vriendelijk

Elk chassis is geheel vlak. Dankzij DAF’s Body Attachment Method (BAM) wordt het af fabriek geleverd met een specifiek gatenpatroon en met de benodigde steunen. Zo kan de opbouwer meteen aan de slag. Zelfs de gehele elektrische installatie is voorbereid op optimale opbouwvriendelijkheid. En dankzij de uitgebreide PTO-mogelijkheden kunnen alle denkbare opbouwen op de meest efficiënte wijze worden aangedreven. Via een CAN-interface communiceren opbouw en truck met elkaar.

Wendbaar

Een brandweerauto moet zijn werk soms doen op moeilijk bereikbare plaatsen in de binnenstad. Dankzij de ruime keuze aan chassislengten en doordachte asconfiguraties is een DAF brandweerwagen uiterst wendbaar. Op dat vlak is de compacte LF ongeëvenaard met een breedte van slechts 2,35 meter en de kleinste draaicirkel in zijn klasse. De zitpositie in de cabine is bij alle DAF trucks bewust zo laag mogelijk gehouden. In combinatie met het grote glasoppervlak en een uitgekiende spiegelbezetting betekent dat simpelweg het beste overzicht op de weg.

Veilig

Veiligheid staat voorop. Vering, as- en cabineophanging dragen bij aan een uitstekend weggedrag. Het remsysteem met standaard schijven rondom zorgt voor een korte remweg. Dankzij moderne automatische of geautomatiseerde transmissies hoeft de chauffeur niet te schakelen. Zo kan hij zijn aandacht volledig op het verkeer richten. Daarnaast zijn – afhankelijk van de uitvoering – geavanceerde veiligheidsvoorzieningen beschikbaar, waaronder VSC (Vehicle Stability Control), EBS (Electronic Braking System) en ASR (Anti-Slip Control).


Snel

Omdat elke seconden telt, wilt u razendsnel ter plaatse zijn. Daarom bieden alle DAF brandweerwagens allereerst een gemakkelijk lage instap en een zeer stabiele wegligging. De schone Euro 6-motoren onderscheiden zich door een sterke acceleratie en een hoge topsnelheid. Van de meest compacte PACCAR PX-5-motor met een vermogen vanaf 112 kW/152 pk voor de LF, tot de krachtigste PACCAR MX-13-motor met een vermogen tot 375kW/510 pk voor de CF en XF. Een snelle achterasreductie en een geautomatiseerde of volautomatische transmissie completeren een aandrijflijn die onder alle omstandigheden tot een korte aanrijdtijd leidt.

DAF Brandweervoertuig

Betrouwbaar

De PACCAR Euro 6-motoren blinken in meer uit dan in vermogen, trekkracht en souplesse. Lange onderhoudsintervallen en beproefde technologieën zoals common rail-injectie en een turbo met variabele geometrie zorgen voor de hoogste betrouwbaarheid en een lange levensduur. Koud starten en meteen voluit accelereren, de beproefde PACCAR-motoren leveren topprestaties, onder alle omstandigheden. Mede dankzij het krachtige koelsysteem zijn ze voorbereid op de zwaarste belastingen. Tijdens bluswerkzaamheden wordt de automatische versnellingsbak separaat gekoeld om maximale opbrengst uit de waterpomp te halen. Ook dat is optimale bedrijfszekerheid en betrouwbaarheid.

Comfortabel

Omdat snelheid van levensbelang kan zijn, moeten brandweerlieden ‘automatisch’ hun weg vinden in een brandweerwagen. Op het dashboard bevinden bijna alle bedieningselementen zich daarom op de meest logische plaats. De manschappencabine van de LF behoort tot de ruimste in zijn klasse en biedt plaats aan zeven brandweerlieden, plus chauffeur en bevelvoerder. De inzittenden kunnen zelfs in de cabine staan – belangrijk bij het aanbrengen van ademluchtapparatuur.


DAF Brandweervoertuig

Neem contact op met uw DAF dealer

DAF logo on dealer building

Wilt u meer weten? De DAF dealer kan u alles vertellen over de producten en diensten van DAF.

Zoek een DAF Dealer

Deel deze pagina

Wij nodigen u uit deze pagina te delen.