Na 17 jaar terug bij DAF 

Klaas-Engel-in-Elburg-DAF-XF-440

Dik 50.000 kilometer staan er inmiddels op de teller van mijn nieuwe DAF XF 440 Super Space Cab. Een respectabele afstand die in vrij korte tijd is afgelegd. Sinds april 2016 is de auto in bedrijf, en naar volle tevredenheid. De DAF XF is echt heel mooi. Veel mooier dan de nieuwe modellen van het merk waarmee ik de afgelopen jaren heb gereden.

Tot 1999 heb ik trouwens met DAF gereden. Dus het is een terugkeer. Afgezien van het feit dat het een mooie truck is, kon ik ook met de aanschafprijs prima uit de voeten. De DAF ligt lekker stabiel op de weg.

Ik vervoer vooral biscuit en kruidnoten. In de aanloop naar december heb ik het daarmee flink druk. Dat betekent dus doortrappen. Toch is het verbruik nog best gunstig met een gemiddelde van 1 liter op 3,8 kilometer, zeker als je zoals ik alleen binnen Nederland rijdt. Als ik op tijd van het gas ga is 1 op 4 best haalbaar.

Van de aankleding is flink wat werk gemaakt. Geïntegreerde DAF Skylights, verstralers in de zonneklep en een spoiler onder de bumper vallen direct op. Evenals de aluminium delen en de fraaie, strakke lak, aangebracht door spuiterij De Wilde in Vaassen. Met de DAF heb ik dan ook een eerste prijs gewonnen op de Truckersdag in september in Staphorst. Ik ben er heel trots op! 

Klaas Engel, eigenrijder

Neem contact op met uw DAF dealer

DAF logo on dealer building

Wilt u meer weten? De DAF dealer kan u alles vertellen over de producten en diensten van DAF.

Zoek een DAF Dealer

Deel deze pagina

Wij nodigen u uit deze pagina te delen.