Hoe maakt u uw brandstofverbruik inzichtelijk?

Een actueel inzicht in uw rijstijl en brandstofverbruik creëert bewustwording én levert u een flinke besparing op. Hoe u dit inzicht krijgt, leest u hier

 

Brandstofverbruik inzichtelijk maken

Een paar aanpassingen in het rijgedrag levert jaarlijks een flinke besparing op. Om de bestuurder bewuster te maken van de relatie tussen rijstijl en brandstofverbruik, heeft DAF software in het leven geroepen onder de noemer Driving Support. Onderweg verschijnt er relevante informatie over het brandstofverbruik en wat het effect van bepaalde handelingen is. Het display toont de volgende twee schermen:

  • Brandstofverbruik (fuel consumption)
  • Rit info (trip info)
 
fuel consumption
Brandstofbesparing-door-duurzaam-rijden-Foto-2

Scherm 1: Weergave brandstofverbruik

Het scherm ‘brandstofverbruik’ (fuel consumption) kan tijdens het rijden worden geactiveerd en bevat de volgende informatie: het huidig brandstofverbruik, het verbruik van de afgelopen 15 minuten en het gemiddelde brandstofverbruik over de totale rit. Ook kunt u in dit menu het gewenste brandstofverbruik instellen dat u wilt aanhouden.

 

Scherm 2: Rit info

Het scherm ‘Rit info’ (trip info) geeft gedetailleerde informatie over de rit. Denk hierbij aan de afstand, tijd en de gemiddelde snelheid, maar ook of de truck stationair heeft gedraaid. Zo krijgt u een goed beeld van wat van invloed is op het brandstofverbruik.

 
Brandstofbesparing-door-duurzaam-rijden-Foto-3

Brandstofbesparing door bewuster rijden

Met een paar kleine aanpassingen kunt u op jaarbasis tot wel 20% op het brandstofverbruik besparen. Meer weten? Lees dan ons artikel om brandstof te besparen. Of neem contact op met de DAF-dealer voor praktische tips en adviezen.