Voordelen van een software-update

Vrachtwagensoftware die up-to-date is draagt bij aan een optimaal gebruik van uw truck. In dit artikel leggen we de voordelen uit van een software-update.

 

Wat zijn de voordelen van een software-update?

Het bijwerken van vrachtwagensoftware dient eigenlijk maar één doel: het zo optimaal mogelijk laten rijden van de truck. Een vrachtwagen die up-to-date is heeft minder last van bugs en onterechte storingsmeldingen. Ook krijgt u beter inzicht in het verbruik en kenmerken van de truck.

DAF Kennisbank Kosten en Prijzen Software updates voor trucks waarom
 

Wat gebeurt er als ik met een verouderde versie blijf rijden?

Wanneer u niet overgaat op een nieuwe versie wanneer deze beschikbaar is, vormt dit in de meeste gevallen geen acuut probleem. Een nieuwe update is eigenlijk in essentie een verbeterde versie van de vorige, waardoor de kans op onnodige en onterechte storingen afneemt. Wanneer de software wel echt verouderd raakt, wordt het echter tijd om deze te laten bijwerken. Dit om synchronisatieproblemen te voorkomen.

 

Waar kan ik een software-update laten uitvoeren?

Voor een vakkundige overschrijving van de software kunt u terecht bij uw DAF-dealer. Omdat software een steeds grotere rol speelt in het dagelijkse truckgebruik, is het belangrijk dat deze goed wordt uitgelezen. Een dergelijke update kan tegelijk met het regulier onderhoud worden uitgevoerd waardoor u geen extra tijd verliest.

 

Altijd up-to-date

Kortom: wanneer uw truck beschikt over de laatste softwareversie, heeft u een goed en waarheidsgetrouw beeld van eigenschappen van uw truck. Denk aan het verbruik en andere relevante zaken. Het advies is dan ook om een software-update tijdig te laten uitvoeren.

 

Vragen?

Heeft u nog aanvullende vragen op het gebied van een software-update? Uw eigen DAF-dealer kan u hier alles over vertellen.

Terug naar kennisbank