Wat kost het rijden van een truck?

Een truck kopen is een ding, het rijden van een truck is van een heel andere orde. In dit artikel leggen we uit hoe u de structurele kosten zo inzichtelijk mogelijk kunt maken waardoor verrassingen uitblijven.

 
Savings

Terugkerende kosten

De aanschaf van een truck is een eenmalige aanschaf, maar overige terugkerende kosten zoals onderhoud, brandstofkosten en verzekeringen zijn kostenposten om rekening mee te houden. Om vervelende verrassingen zoveel mogelijk te beperken is het noodzakelijk om deze kosten goed te beheersen. Dat kan op verschillende manieren:

 

Het afsluiten van een onderhoudscontract

Graag op voorhand weten welke rekening u gepresenteerd krijgt? Een DAF MultiSupport reparatie- en onderhoudscontract biedt u maximale zekerheid tegen een vaste prijs per kilometer. Op deze manier zorgt u ervoor dat uw truck in optimale conditie blijft én reduceert u de kans op onvoorziene en onnodige extra kosten.

 
fuel consumption

Brandstofverbruik

Een van de grootste kostenposten voor het rijden van een truck zijn de brandstofkosten. Door u bewust te zijn van uw rijgedrag valt hier eenvoudig winst te behalen. Denk hierbij aan een training op het gebied van slimmer rijden of het gebruik van technologie om het rijgedrag inzichtelijk te krijgen.

Toepassen van maatwerk

Geen truck is hetzelfde en wat voor het ene type geldt, kan bij een ander zomaar weer anders zijn. Het kan dus interessant zijn om u te laten adviseren om zo het maximale uit uw truck te halen. Waar moet u rekening mee houden? Wat zijn mogelijke scenario’s? Een expert zoals uw DAF-dealer kan u hier meer over vertellen.

Terug naar kennisbank