Cabine vrachtwagen schoonmaken

Als chauffeur is een cabine niet alleen uw werkplek, maar óók uw leefomgeving. Het is dus zaak om deze ruimte goed schoon te houden en op die manier een gezonde plek te creëren. Met deze vier stappen is uw cabine in no-time weer spic & span.

 

Stap 1: Benodigdheden cabine schoonmaken

Het grondig schoonmaken van de cabine vergt een aantal benodigdheden. Denk in ieder geval aan de volgende materialen:

  • Stofzuiger
  • Keukenrol
  • Microvezeldoekjes
  • Glassex of ander schoonmaakmiddel
Cabine-vrachtwagen-schoonmaken-Foto-1
 

Stap 2: Ruim losse spullen op

Met rondslingerend materiaal is het lastig schoonmaken. Ruim dan ook eerst alle ‘losse’ spullen op en gooi zoveel mogelijk rommel weg. Daarna heeft u meteen zicht op welke gebieden extra aandacht verdienen bij het schoonmaken.

 

Stap 3: Verwijderen stof en zand

Wanneer alle blikjes, papiertjes en andere zaken zijn opgeruimd, is het tijd om het stof en zand aan te pakken. Maak met de stofzuiger de matten en de vloer schoon en neem ook alle bakjes, vakjes en tussengedeeltes mee.

 

Stap 4: Kunststofdelen van het interieur

Haal nu de Glassex, keukenrol en de glasvezeldoekjes tevoorschijn en maak grondig alle kunststof oppervlaktes van het interieur schoon. Wees hierbij niet te zuinig met de Glassex! Denk hierbij aan de grote vlakken, maar zeker ook aan roosters en knoppen in de cabine.

 
Cabine-vrachtwagen-schoonmaken-Foto-2

Stap 5:

Waar wordt geleefd, gebeuren ongelukjes. Ook in de vorm van vlekken die er maar lastig uitgaan. Probeer deze te verwijderen met een zogenaamde schuimreiniger. Spuit het oppervlak in, laat het even intrekken en borstel het spul daarna stevig uit. is de vlek weg? Is de vlek daarna nog steeds zichtbaar? Dan weet uw DAF-dealer daar wel raad mee. U kunt altijd vrijblijvend contact opnemen voor advies.

Cabine-vrachtwagen-schoonmaken-Foto-3