Matras vrachtwagen vervangen

Een kwalitatief goed matras bevordert de nachtrust en is, zeker voor een chauffeur, van essentieel belang. Daarom is het zaak om tijdig uw matras te vervangen. Kies daarbij voor de optie die het beste bij u past.

 

Waarom een vrachtwagenmatras vervangen?

Een van de grootste stoorzenders voor een goede nachtrust bij chauffeurs is een oud- of versleten matras. Als chauffeur moet u zich continue op de weg concentreren. Iedere dag weer. Een goede nachtrust biedt de beste kans op een veilige werkdag. Om die reden is het zaak uw matras tijdig te (laten) vervangen.

 
Matras-vrachtwagen-vervangen-Foto-1

Wanneer het matras laten vervangen?

Over het algemeen wordt geadviseerd om het matras van uw vrachtwagen iedere 3 à 5 jaar te laten vervangen. Wat het beste moment is, is afhankelijk van een aantal factoren. Zo speelt het merk, het soort materiaal en de dikte onder andere een rol, maar natuurlijk ook de frequentie waarmee op het matras wordt geslapen. Een internationaal chauffeur zal dus eerder te maken krijgen met slijtage.

 

Soorten matrassen

Er zijn standaard matrassen of speciaal op maat gemaakte. Afhankelijk van uw wensen en budget kiest u voor een matras uit één stuk, bijvoorbeeld van koudschuim of labentex, of kiest u voor een combinatie van verschillende lagen. Het beste laat u zich adviseren door een deskundige partij zoals een DAF-dealer. Zo haalt u het meest geschikte materiaal in huis.

 

Vragen?

Heeft u vragen over het al dan niet vervangen van uw matras en wat daarin voor u het beste is? De DAF-dealer vertelt u er graag meer over. Zo kunt u te allen tijde uitgerust de weg op!

Matras-vrachtwagen-vervangen-Foto-2