Versleten remschijven herkennen

Versleten remschijven vormen een serieus gevaar op de weg. Maar hoe signaleert u tijdig wanneer de remschijven aan vervanging toe zijn? Op deze pagina leest u hoe u versleten remschijven in een vrachtwagen kunt herkennen.

 

Hoe weet ik wanneer mijn remschijven vervangen moeten worden?

Om te kunnen constateren of de remschijven aan vervanging toe zijn, moet de wagen worden opengemaakt. Hiervoor kunt u het beste naar de DAF-dealer gaan.

DAF Kennisbank versleten remschijven vervangen
 

Vrachtwagen remmen controleren tijdens regulier onderhoud

Gaat u naar de DAF dealer voor regulier onderhoud, dan controleren ze altijd even de dikte van de remschijven. Zijn deze nog maar een paar millimeter dik, dan krijgt u een voorstel voor het vervangen van de remmen.

 
DAF Kennisbank Onderhoud en Controle Versleten remschijven herkennen

Hoe snel verslijten de remmen in een vrachtwagen?

Hoe vaker een vrachtwagen remt, hoe sneller de remschijven slijten. Bij wagens die korte afstanden rijden (zoals vuilniswagens) kunnen de remschijven na 15.000 km al aan vervanging toe zijn. Bij een normale truck gaan de remschijven ongeveer 70.000 tot 400.000 km mee, afhankelijk van hoe zuinig u rijdt. Dit betekent dus dat u er zelf voor kunt zorgen dat de remmen tot wel 5 x langer meegaan!

 

Twijfels over uw remmen?

Bent u er niet helemaal zeker van of uw remmen goed werken? Kom dan zeker even langs bij de DAF-dealer of bel voor advies. Wij helpen u graag verder, zodat u weer veilig de weg op kan.

Terug naar kennisbank