Vloeistoffen controleren

Om problemen te voorkomen is het verstandig om regelmatig de vloeistoffen te controleren. Maar hoe vaak moet u controleren of de olie van uw vrachtwagen verversen? Lees het in dit artikel.

 

Dashboard melding wanneer u moet bijvullen

In de meeste gevallen krijgt u een melding in uw dashboard wanneer u een vloeistof moet bijvullen. Ziet u een gele melding? Dit is een waarschuwing. Gaat er een rood lampje branden, dan is de situatie mogelijk gevaarlijk en moet u direct actie ondernemen. Rij dus niet zomaar door bij een rode melding! Weet u niet zeker wat de melding betekent? Kijk dan in de handleiding of neem contact op met de DAF dealer.

DAF Kennisbank Onderhoud en Controle Vloeistoffen controleren
 

Olie verversen

Waar de meeste vloeistoffen af en toe bijgevuld moeten worden, is het belangrijk de olie regelmatig compleet te verversen. Over het algemeen moet dit gebeuren om de 90.000 tot 150.000 km. Trucks die veel korte afstanden rijden (zoals vuilniswagens) verbruiken meer olie, waardoor verversen sneller nodig is. Rijdt u lange afstanden? Dan gaat de olie over het algemeen iets langer mee.

 
DAF Kennisbank Onderhoud en Controle Vloeistoffen vrachtwagen controleren

Wat te doen bij twijfel?

Twijfelt u of uw olie ververst moet worden of weet u niet zeker of uw dashboard wel goed aangeeft wanneer er een vloeistof bijgevuld moet worden? Ga dan gerust eens langs of neem contact op met de DAF dealer. Daar kunnen ze u goed adviseren en controleren of alles in orde is.