Accu vrachtwagen vervangen

Is het verstandig om zelf de vrachtwagen accu te vervangen? Dit is afhankelijk van uw eigen expertise en ervaring. Maar er zitten wel wat haken en ogen aan. In onderstaande video laten we stap voor stap zien wat er allemaal bij komt kijken én wat de risico's zijn.

 

Kan ik voor het vervangen ook terecht bij de DAF-dealer?

Jazeker! Wanneer u merkt dat de accu kuren begint te vertonen, bijvoorbeeld doordat u deze regelmatig moet overstarten of de lichten zwakker worden, zijn dat indicaties dat de accu het binnenkort gaat begeven. Bij twijfel kun u altijd terecht bij uw DAF-dealer die de accu preventief kan vervangen, zodat u onderweg niet onnodig stil komt te staan.

DAF Kennisbank Vrachtwagen accu vervangen

Waarom niet zelf vervangen?

Het accusysteem van een vrachtwagen bestaat uit meerdere accu’s. Wanneer de handeling niet correct wordt uitgevoerd, ontstaat er kans op vervelende schade aan de vrachtwagen. Twijfelt u over een bepaald aspect? Dan is het altijd beter om contact op te nemen met uw DAF-dealer of, wanneer u onderweg bent, met International Truck Service. Voorkomen is nog altijd beter dan genezen.

 

Wat te doen bij pech onderweg?

Met een lege accu komen te staan is een van de grootste frustraties onderweg. Met een beetje pech bent u hier namelijk veel tijd mee kwijt. In dit geval kunt u het beste contact opnemen met de International Truck Service op nummer +31 402143000. Zij komen met de juiste materialen naar u toe zodat u snel weer op weg bent. Dichterbij huis denkt uw eigen DAF-dealer natuurlijk graag met u mee.

 

DAF Kennisbank Vrachtwagen accu vervangen 2

IJken van de tachograaf

Wanneer u besluit de accu zelf te vervangen, moet u ook rekening houden met de tachograaf. Wanneer een accu wordt verwijderd valt namelijk ook de verbinding met dit meetinstrument weg. Bij controle kan dit worden aangezien voor een manipulatieve handeling en krijgt u wellicht te maken met hoge geldboetes. Wanneer u de accu laat vervangen, is de oorzaak altijd te herleiden. Dit scheelt een hoop gedoe én tijd.

 

Vragen?

Heeft u vragen over het wel of niet zelf vervangen van een accu? Ook voor deze vragen kunt u terecht bij uw DAF-dealer.

 
Terug naar kennisbank