Luchtvering vrachtwagen inschakelen

In deze instructievideo laten we zien hoe u de luchtvering van uw DAF truck inschakelt met behulp van de afstandsbediening.

 
 

Luchtvering vrachtwagen inschakelen

DAF-trucks zijn voorzien van een elektronisch geregelde luchtvering. Om het chassis op de gewenste hoogte te krijgen, maakt u gebruik van de afstandsbediening. Deze is meestal tegen de console van de chauffeursstoel of op het portier bevestigd. Let op: er bestaan verschillende type afstandsbediening. Raadpleeg de chauffeursinstructie van uw truck voor de juiste handleiding.

Luchtvering-inschakelen-Foto-2
 

Wanneer de luchtvering van de vrachtwagen inschakelen?

De luchtvering kan enkel worden ingeschakeld wanneer het contact in de truck aanstaat en de rijsnelheid lager is dan 25 kilometer per uur. Om de luchtvering volledig in te schakelen met behulp van de afstandsbediening volgt u de volgende stappen:

 

Stap 1: Achterzijde voertuig

Druk op de afstandsbediening de toets ‘Achterzijde voertuig’ in. Hierbij zal het betreffende controlelampje gaan branden.

 

Stap 2: Voorzijde voertuig

Wanneer ook de vooras is voorzien van luchtvering, druk dan de toets ‘Voorzijde voertuig’ in. Wederom zal hierbij een controlelampje gaan branden.

 
 

Stap 3: luchtvering inschakelen oplegger

Is de oplegger ook voorzien van luchtvering? Druk dan de toets in van de as die u wenst te regelen. Hierbij kunt u kiezen voor de normale rijhoogte (automatisch) of past u de luchtvering handmatig aan.

 

Meer informatie over luchtvering

Wilt u graag meer informatie over het inschakelen van de luchtvering? Raadpleeg de chauffeursinstructie voor meer informatie over de verschillende type afstandsbedieningen. Uiteraard kunt u ook altijd contact opnemen met uw DAF-dealer. Zij demonstreren het u graag.

Terug naar kennisbank