Trailer vrachtwagen afkoppelen

Het afkoppelen van een trailer of oplegger dient nauwkeurig te gebeuren. In deze video laten we zien hoe u dit het beste kunt aanpakken.

 

Trailer vrachtwagen afkoppelen

Het afkoppelen van een trailer of oplegger dient nauwkeurig te gebeuren. In deze instructievideo laten we zien hoe u dit op een veilige en efficiënte manier doet.

 

Stap 1: Vlakke ondergrond zoeken

Parkeer de truck op een vlakke en vaste ondergrond en controleer of de oplegger op de rem staat. Zorg ervoor dat de oplegger niet kan gaan rollen.

 

Stap 2: Steunpoten uitdraaien

Draai de steunpoten van de oplegger uit met behulp van de snelle bediening tot ze de grond raken. Til de oplegger nog niet van de koppelschotel.

Trailer-afkoppelen-Foto-1

Stap 3: Losmaken kabels en verlichting

Maak de remleidingen, verlichtingskabels en ABS/EBS los. Maak eventueel ook een aanwezige veiligheidshaak of hangslot los.

 
Trailer-afkoppelen-Foto-2

Stap 4: Handgreep koppelschotel ontgrendelen

Trek de handgreep van de koppelschotel naar buiten om deze te ontgrendelen. De klauw is nu geopend en klaar voor het afkoppelen van de oplegger.

 

Stap 5: Truck loskoppen van oplegger

Rijd de truck langzaam onder de oplegger uit.

 
Trailer-afkoppelen-Foto-4
Trailer-afkoppelen-Foto-5

Stap 6: Normale rijhoogte instellen

Druk altijd na het aan- of afkoppelen van een oplegger op de schakelaar voor de normale rijhoogte om automatisch terug te keren naar de juiste rijhoogte.

 

Meer informatie over vrachtwagentrailers afkoppelen

Het op de juiste manier afkoppelen van een oplegger in combinatie met verzorging van de koppelschotel is erg belangrijk. Twijfelt u ergens over? Neem dan contact op met de DAF-dealer voor meer informatie.

Terug naar kennisbank