Vrachtwagen starten na leegrijden brandstoftank

Het leegrijden van de brandstoftank moet te allen tijde worden voorkomen. Lees hier wat u moet doen wanneer dit toch voorkomt.

 

Vrachtwagen starten na leegrijden brandstoftank

Is de brandstoftank van uw truck leeg? Neem dan contact op met een deskundige partij als International Truck Service. ITS is 24/7 bereikbaar op telefoonnummer: +3140-2143000. Het is ook mogelijk om de truck zelf te starten, maar dit is niet te adviseren. Het niet correct opvolgen van de startinstructies kan tot beschadiging van de startmotor leiden. Mocht het toch noodzakelijk zijn, volg dan onderstaande stappen.

Vrachtwagen-starten-na-leegrijden-brandstoftank-Foto-1

Stap 1: Starten en/of gebruik handpomp

Bedien de startmotor tot 20 seconden totdat de motor aanslaat. Wanneer de motor na de starttijd van 20 seconden niet is aangeslagen, probeer dan de handpomp totdat je weerstand voelt. Is dit niet het geval? Volg dan de instructies bij stap 2.

 

Stap 2: Opnieuw starten

Start de motor nogmaals gedurende 20 seconden. Slaat deze nog steeds niet aan? Laat de startmotor dan minimaal 5 minuten afkoelen alvorens het nogmaals te proberen.

Vrachtwagen-starten-na-leegrijden-brandstoftank-Foto-2

Stap 3: Motor aangeslagen

Is de motor aangeslagen? Laat deze dan minimaal 2 minuten stationair lopen voordat u het gaspedaal indrukt. Het kan voorkomen dat de motor de eerste minuten onregelmatig loopt. Dit komt doordat de brandstoftank eerder helemaal leeg was.

Hulp inschakelen

Zoals gezegd is het zelf starten van de truck na het leegrijden van de brandstoftank niet aan te raden, omdat dit ernstige beschadiging kan leiden. Beter is het om onderweg contact op te nemen met International Truck Service of met uw eigen DAF-dealer om de mogelijkheden door te nemen.