DAF-Municipal-Group-Gully-Emptiers

Ontdek onze transportoplossingen voor kolkenzuigers

 

Gemeentelijk

Kolkenzuigers

Groot en zwaar. Kolkenzuigers zijn machtige voertuigen, die geen enkel probleem hebben met hoge laadvermogens en desondanks uiterst wendbaar moeten zijn. Het zijn complexe voertuigen die specialistische kennis vergen.

Grote en soms ook zeer grote tanks en krachtige zuig- en pompinstallaties – de typische kenmerken van een kolkenzuiger. Het gaat om hoge gewichten waarop het chassis volledig voorbereid dient te zijn en die tot een eerste vraag leiden: 2, 3 of 4 assen, waarvan er meerdere gestuurd kunnen zijn voor een uitstekende wendbaarheid en erfvriendelijkheid.

Van essentieel belang is verder de afstemming tussen chassis en opbouw. De keuze voor de juiste, krachtige PTO’s. De voorbereiding van het chassis om de vele componenten van de opbouw optimaal te kunnen plaatsen, de onderlinge elektronische communicatie, zowel analoog als via de CAN-Bus, het netwerk van de truck.

Bij het samenstellen van een kolkenzuiger komt het aan op vakkennis. De DAF-dealer heeft die, net als geavanceerde systemen om de optimale keuzes te maken. Tenslotte gaat het maar op een ding: uw rendement!