DAF-Municipal-Group-RoadSweeper

Ontdek de DAF transportoplossingen voor veegwagens

 

Gemeentelijk

Veegwagens

Binnen het brede palet aan voertuigen voor gemeentelijke toepassingen nemen veegwagens een bijzondere plaats is. Ze moeten net als elke andere truck uitstekend functioneren op hogere snelheden en tegelijkertijd vloeiend en comfortabel opereren wanneer ze op nagenoeg stationair toerental de straten schoonmaken.

Een eerste vereiste voor een veegwagen is een betrouwbare aandrijflijn die zich zowel bij hoge als lage snelheden helemaal in z’n element is: stil, efficiënt en schoon. En gekoppeld aan een geautomatiseerde of volautomatische transmissie voor een maximaal comfort voor de chauffeur. En die het stuurwiel aan de trottoirzijde kan hebben om het werk van de borstels zo goed mogelijk te kunnen volgen.

Chassis voor veegwagens zijn vaak heel specifiek. Ze worden afgestemd op de specialistische opbouw waarvoor vaak ook nog een eigen motor een plaats dient te krijgen. Daarom is het zo belangrijk dat er bij de specificatie van een veegwagen nauw wordt samengewerkt met de lokale opbouwer. Voor toepassingen met de borstel of een sneeuwschuiver aan de voorzijde van de truck geldt uiteraard hetzelfde. Het is maatwerk van voor tot achter.