DAF-Municipal-Group-Garbage-Grey-Application-3840x3000

Ontdek onze transportoplossingen voor vuilnisinzameling

 

Gemeentelijk

Vuilnisinzameling

Een vuilniswagen moet aan nogal wat eisen voldoen: een hoog laadvermogen, een goede wendbaarheid en een ruime cabine met een groot ruitoppervlak en optimale spiegelbezetting voor een optimaal zicht. DAF biedt u de keuze uit de laatste generatie Euro 6-dieselmotoren of zelfs volledige elektrische aandrijflijnen.

De keuze voor het juiste chassis wordt natuurlijk allereerst bepaald door de specifieke toepassing. Werkt u met zijladers of achterladers, met andere woorden: wordt het afval via de zijkant of de achterzijde van de truck geladen? Dat bepaalt of u bijvoorbeeld kiest voor een drie-assig chassis met gestuurde voorloopas voor de hoogste erfvriendelijkheid of voor een drie-asser met gestuurde naloopas voor maximale wendbaarheid. En wanneer er door middel van een kraan van boven wordt geladen, is een truck met sleepas voor u misschien wel de beste optie.

DAF weet welke eisen er aan een moderne vuilnisauto gesteld worden. We bieden een reeks aan PTO-mogelijkheden om zowel lichte als sterkere kraakpersinstallaties zo efficiënt mogelijk aan te drijven. Functionaliteiten van de opbouw kunnen vanuit de cabine bediend worden. En andersom: sommige voertuigfuncties laten zich vanaf de opbouw gemakkelijk aansturen. Dat betekent bedieningsgemak, comfort, efficiency.

De zuinige PACCAR dieselmotoren zijn leverbaar met ‘Stop & Go’-software voor maximale aandacht voor het milieu. U kunt ze zonder problemen op HVO biodiesel laten werken, waardoor de CO2-emissies met tot wel 90%* gereduceerd kunnen worden. DAF levert daarnaast volledig elektrische, drie-assige chassis. Dankzij de meest moderne batterijtechnologie halen die een volledig elektrische actieradius van maar liefst 200 kilometer, meer dan voldoende voor een volle dag inzet. Goed voor de leefomgeving, voor het milieu. En goed ter ondersteuning van uw doelstellingen op het gebied van het terugdringen van de CO2-uitstoot.

* Well-to-wheel