Ultiem transportniveau

 

DAF is in de transportsector altijd toonaangevend als het gaat om totale eigendomskosten, met nadrukkelijke aandacht voor efficiency, veiligheid en chauffeurscomfort. Met de introductie van het DAF Ultimate package bereiken de DAF XF en CF het hoogste niveau, met ongekend comfort voor de chauffeur, terwijl aan de eisen van beheerders en eigenaren van wagenparken wordt voldaan. Natuurlijk vormt milieubescherming een wezenlijk onderdeel van dit pakket.

 

Ultieme efficiency

Transportefficiency is van cruciaal belang en DAF Trucks loopt hierin voorop. Dankzij een programma van voortdurende optimalisatie hebben we nu de meest efficiënte voertuigen op de markt, waardoor het verbruik op ongekende wijze is gedaald. Zo controleert het bandenspanningsbewakingssysteem continu de bandenspanning, wat bijdraagt aan de hoogst mogelijke brandstofzuinigheid. Daarnaast bepaalt Predictive Cruise Control de rijomstandigheden tot 2 kilometer vooruit. Door zo veel mogelijk gebruik te maken van kinetische energie is een extra brandstofbesparing tot 4% mogelijk.

Ultiem chauffeurscomfort

Het DAF Ultimate package bezit nieuwe componenten voor het comfort van de chauffeur. Automatische klimaatregeling zorgt ervoor dat het in de cabine behaaglijk is, ongeacht de rijomstandigheden. En met de accessoirevoeding kan de cabine worden voorzien van alles wat nodig is voor meerdere overnachtingen, zoals een standairco, een magnetron, een koelkast en een tv. Meer comfort voor de chauffeur leidt tot veiliger rijden, een lager brandstofverbruik, minder bedrijfskosten en een hogere voertuigbeschikbaarheid.

 

Ultieme veiligheid

Veiligheid staat bij ons voorop. Dat heeft in de loop der jaren geleid tot talrijke belangrijke verbeteringen en innovaties, zoals het geavanceerd noodremsysteem (AEBS-3). Met het DAF Ultimate package zorgen LED-koplampen en achterlichten voor meer zichtbaarheid en veiligheid in het donker, terwijl de standaard dagrijverlichting garant staat voor uitstekende zichtbaarheid overdag.

DAF-XF-CF-Ultimate-Truck-01
 
vehicle availability

Ultieme inzetbaarheid

De inzetbaarheid van de nieuwste DAF XF- en CF-modellen is al uitstekend, mede dankzij de toevoeging van componenten zoals DAF Chauffeurstraining op maat en Vehicle Health Monitoring. Het Ultimate package vergroot de beschikbaarheid nog verder met een accumanagementsysteem dat de conditie van de accu's controleert en daarmee de inzetbaarheid van het voertuig ondersteunt.

environmental impact

Ultieme milieubescherming

Schone dieseltechnologie maakt eenvoudigweg deel uit van onze filosofie. De XF en CF kunnen rijden op alternatieve brandstoffen, zoals geurvrije, biologisch afbreekbare HVO, waardoor lagere emissies worden geproduceerd zonder technische aanpassingen of vermindering van de voertuigprestaties.

 
Wilt u meer weten?
 
 

DAF Ultimate package

Het DAF Ultimate package voor de XF en CF omvat een reeks componenten die
veiligheid, efficiency en chauffeurscomfort optimaliseren. 

 

LED-koplampen

LED-lampen verbruiken substantieel minder energie en zijn milieuvriendelijk.

 • Dimlicht met 2 LED's
 • Dagrijverlichting met 4 LED's
DAF headlight
 
DAF XF

Automatische cabineklimaatregeling

Alle functies voor het klimaat in de cabine kunnen eenvoudig worden bediend via één paneel in het dashboard.

 • Slimme bediening van de airconditioning
 • Ontdooien met één druk op de knop en standventilatie
 • Extra bedieningspaneel op de achterwand van de cabine om de temperatuur te regelen en de standverwarming in te schakelen
 

Accumanagementsysteem

Het accumanagementsysteem meet de spanning, stroom, temperatuur en laadstatus van de accu's.

 • Een melding op het instrumentenpaneel waarschuwt de chauffeur wanneer het accuvermogen een kritiek niveau nadert, om stranding te voorkomen
 • Een slimme (LIN) spanningsregelaar voorkomt overlading, waardoor de accu’s langer meegaan 
DAF XF chassis battery box
 

Bandenspanningsbewakingssysteem

Het bandenspanningsbewakingssysteem controleert voortdurend de spanning en de temperatuur van de banden.

 • Informatie op het centrale display waarschuwt de chauffeur als de bandenspanning of de temperatuur afwijkt van de geprogrammeerde limieten
 • Voorkomt klapbanden
 • Optimaliseert het brandstofverbruik
 

Accessoirevoeding

Voor ultiem comfort van de chauffeur is er een extra kabelboom voor de aansluiting van accessoires.

 • 12 V / 20 A
 • 24 V / 2x15 A + 2x40 A
 
DAF-Predictive-cruise-control-01

Predictive Cruise Control

Predictive Cruise Control is beschikbaar voor voertuigen met een handgeschakelde of geautomatiseerde versnellingsbak.

 • Geïntegreerd in de cruisecontrolfunctie van het voertuig
 • Bedieningsschakelaars in het stuurwiel
 • Verbetert EcoRoll-functie voor een lager brandstofverbruik
 • Gebruikt GPS-technologie en gedetailleerde wegenkaartgegevens om te anticiperen op veranderingen in het hellingspercentage
 • Kosteloos regelmatig wegenkaartupdates
 

Achterlichteenheid met LED's

De achterlichteenheid met ingebouwde reflector bevat LED's voor alle functies:

 • Achterlichten
 • Richtingaanwijzers
 • Remlichten
 • Achteruitrijlampen
 • Mistlampen achter
DAF-rear-light-95792
 
 

Ultimate+ package

Transporteurs die efficiency, veiligheid en chauffeurscomfort nog verder willen bevorderen, kunnen kiezen voor het Ultimate+ package. Dit omvat het online systeem voor wagenparkbeheer DAF Connect en een DAF MultiSupport Flex Care-contract voor reparatie en onderhoud.*

Haal alles uit uw truck en kies voor topprestaties met de Ultimate+ optie.

*DAF MultiSupport Flex Care-contract voor reparatie en onderhoud: naast hulp bij pech omvat Flex Care volledig preventief onderhoud en noodzakelijke reparaties van het complete voertuig, met inbegrip van slijtage. Een upgrade naar Full Care is ook mogelijk.

 
DAF Connect

DAF Connect

Het Ultimate+ package omvat DAF Connect. Dit online systeem voor wagenparkbeheer biedt u real-time inzicht in de prestaties van uw chauffeurs, voertuigen en logistieke processen. En nu kunt u met de mogelijkheden van het Open Platform uw huidige telematicaplatform blijven gebruiken en de gegevens van DAF Connect moeiteloos integreren met uw back-end systemen. Met de functie Vehicle Health Monitoring wordt u via het dashboard van DAF Connect gewaarschuwd voor urgente problemen.

Met de DAF Connect App kunnen chauffeurs hun rijprestaties vergelijken met die van collega's. Dit alles draagt bij aan beoordeling van de situatie en het nemen van de juiste maatregelen om stilstand te voorkomen en uw truck op de weg te houden. Bovendien biedt de functie Remote Tacho Download wagenparkbeheerders in een handomdraai toegang tot chauffeursgegevens, om de naleving van wet- en regelgeving te garanderen.

 
 
 
 
DAF_CF_with_Ultimate_Package
 

Complete transportoplossing

Bij efficiënt transport gaat het om meer dan alleen de perfecte truck. Daarom biedt DAF een complete transportoplossing. DAF is een professionele organisatie met een internationaal dealernetwerk. Zij helpen u bij de keuze van het juiste voertuig, regelen de financiering en houden uw wagenpark in perfecte conditie.