Kosten vrachtwagen voorkomen

Extra reparaties aan uw vrachtwagen komen nooit goed uit. Naast de extra kosten die deze reparaties met zich meebrengen staat uw truck ook nog eens onnodig stil. Dit kan worden voorkomen. De oplossing? Preventief onderhoud.

Hoe voorkom ik kosten aan mijn vrachtwagen?

Het merendeel van alle ongeplande strandingen van vrachtwagens kan worden voorkomen door preventief onderhoud. Door verwachtingen en risico’s goed in te schatten, kan het onnodig stilstaan tot een minimum worden beperkt. Dit scheelt u veel tijd én geld.

DAF Kennisbank Kosten en Prijzen Kosten onderdelen DAF
 

Herken de signalen

Om extra kosten te voorkomen is het zaak om mogelijke problemen snel te signaleren. In korte tijd meerdere malen met een lege accu staan, een kachel die hapert of die ene melding die maar blijft terugkomen op het dashboard: allemaal zaken die uiteindelijk kunnen leiden tot strandingen.

 
DAF Kennisbank Kosten en Prijzen Kosten vrachtwagen voorkomen

Periodiek onderhoud

De meest effectieve manier om dergelijke situaties te voorkomen is het (laten) plegen van periodiek onderhoud. Wanneer er sprake is van een DAF-onderhoudscontract, wordt tijdens het onderhoud niet alleen gekeken naar zaken die op de dat moment de aandacht verdienen, maar maken ze een inschatting voor eventueel te verwachten problemen.

 

Preventief onderdelen vervangen

Speel dus tijdig in op de signalen. Gaat een accu bijvoorbeeld gemiddeld drie jaar mee? Dan kunt u overwegen deze al na tweeënhalf jaar te vervangen. Dit kan wellicht aanvoelen als het maken van extra kosten, maar is nog altijd een stuk voordeliger dan een (halve) dag stilstaan.

 

De voordelen op een rijtje

Preventief onderhoud zorgt voor:

  • Minder stilstand en dus minder kosten
  • Een optimale conditie van uw truck
  • Een betere beheersing van de kosten
 

Vragen?

Wilt u advies over het (laten) plegen van periodiek onderhoud of een van de onderhoudscontracten? Uw eigen DAF-dealer vertelt u er graag meer over.

 
Terug naar kennisbank