Optimale bandenspanning vrachtwagen

Wat voor uw vrachtwagen de optimale bandenspanning is, kunt u aflezen van de band. De juiste bandenspanning is bij elke vrachtwagen anders. Dit is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het formaat en gewicht. Over het algemeen is de juiste bandenspanning van een vrachtwagen tussen 8 en 9 bar.

 

Melding wanneer de bandenspanning onjuist is

Sinds 2017 kunt u bij een DAF truck kiezen voor een bandenbewakingssysteem. Dit systeem meet de bandenspanning en geeft een melding in het dashboard als de spanning te hoog of te laag is. Een gele melding is een waarschuwing: houd de situatie goed in de gaten. Bij een rode melding moet u direct actie ondernemen. Het gaat dan om een mogelijk gevaarlijke situatie.

DAF Kennisbank Onderhoud en Controle Optimale bandenspanning vrachtwagen
 

Hoe meet ik de vrachtwagen bandenspanning?

Ook zonder bandenbewakingssysteem wilt u de bandenspanning kunnen meten. U kunt daarvoor terecht bij de meeste tankstations en uiteraard ook uw DAF dealer. Ook kunt u overwegen alsnog een bandenbewakingssysteem aan te schaffen. Dit maakt het meten van de bandenspanning efficiënt én voegt waarde toe aan uw truck.

 

3 redenen om met de juiste bandenspanning te rijden

Rijdt u rond met een verkeerde bandenspanning? Dat is zonde, want met de juiste bandenspanning:

  • Bespaart u brandstof. Wel 3% per afwijkende bar!
  • Verkleint u de kans op ongelukken met 10%. Met een te lage bandenspanning wordt uw remweg namelijk een stuk langer.
  • Verlengt u de levensduur van de banden.
 

Vragen over bandenspanning?

Kortom: controleer de bandenspanning van uw vrachtwagen regelmatig, zodat u veilig en voordelig kunt blijven rijden! Neem bij twijfels of vragen gerust contact op met de DAF dealer.

Terug naar kennisbank