Het effect van preventief onderhouden op de uptime

Preventief onderhoud of onderdelen vervangen kost geld, maar levert het ook wat op? Waarom zou ik preventief onderhoud niet een keertje over kunnen slaan? In dit artikel leest u meer over het effect van preventief onderhoud op de uptime van uw vrachtwagen.

 

Het effect van preventief onderhouden op de uptime

Voorkomen is beter dan genezen. Zeker als het gaat om uw DAF truck. Op het moment dat een vrachtwagen langs de weg stil komt te staan verliest u tijd en geld. Daarom is het belangrijk om uw truck in topconditie te houden met preventief onderhoud. Lees hier waarom preventief onderhouden een positief effect heeft op de uptime.

DAF Kennisbank Onderhoud en Controle Het effect van preventief onderhouden op de uptime

Waarom onderdelen preventief vervangen?

De gemiddelde DAF truck rijdt zo’n 1,2 miljoen kilometer en doet daar 10 jaar over, voordat deze vervangen wordt door een nieuwe truck. Niet alle onderdelen hebben een levensduur van 10 jaar en zullen hoe dan ook een keer vervangen moeten worden. Stel dit dus niet te lang uit! Besluit u onderdelen zoals de spanrollen níet te vervangen, dan komt u uiteindelijk langs de weg te staan. Dit kost u meer geld en tijd dan de onderdelen preventief vervangen.

 
DAF Kennisbank Reparaties Distributieriem vrachtwagen vervangen

Preventief onderhoud

Uit ervaring van onze DAF dealers blijkt dat op de eerste winterdag – de eerste keer dat het vriest – relatief veel chauffeurs stranden met hun truck. Dit en andere vervelende situaties kunt u voorkomen met preventief onderhoud. Houd uw truck in topconditie en de kans dat er iets misgaat wordt direct een stuk kleiner. Zie het als een kleine investering die u later dubbel en dwars terugverdient.

 

Neem het zekere voor het onzekere

Weet u niet zeker of bepaalde onderdelen van uw vrachtwagen aan vervanging toe zijn? Of wilt u advies over preventief onderhoud? Bij de DAF-dealer helpen ze u graag. Met jarenlange ervaring kunnen ze goed inschatten wat voor u op de lange termijn de beste keuze is.

Terug naar kennisbank