Wekelijkse checks voor uw vrachtwagen

Aan het begin van een nieuwe werkweek adviseert DAF om een aantal punten aan uw truck te checken. Welke dat zijn, vertellen we in dit artikel.  

 

Overzicht wekelijkse controles vrachtwagen

Aan het begin van een nieuwe werkweek is het verstandig om een aantal vitale punten van uw truck na te lopen. Vanuit DAF is het advies om de volgende zaken ten minste wekelijks te controleren, te weten:

  • Remsysteem luchtdroger
  • Automatisch smeersysteem
Overzicht-wekelijkse-controles-Foto-1

Remsysteem luchtdroger

De werking van het remsysteem-luchtdroger controleert u door de luchtketels op condenswater te controleren. Check de luchtketels op aanwezigheid van condenswater door aan de ring van het ontwateringsventiel te trekken. Staat er meer water in dan slechts een klein laagje? Raadpleeg dan uw DAF-dealer voor een second opinion of om het droogelement te laten vervangen.

 

Automatisch smeersysteem

Voor de veiligheid is een goedwerkend smeersysteem essentieel. Controleer daarom wekelijks het automatisch smeersysteem op zichtbaar vocht en vuil zodat alle onderdelen automatisch van genoeg smering voorzien blijven. Hoe u het systeem moet reinigen, leest u in de chauffeursinstructie.

Twijfel? Neem contact op met de DAF-dealer

Krijgt u een systeemwaarschuwing (bijvoorbeeld ‘tap luchtketels af’) op het dashboard of constateert u iets anders afwijkends? Neem dan onmiddellijk contact op met de DAF-dealer om de veiligheid te waarborgen.

Overzicht-wekelijkse-controles-Foto-2