Achterlichten vrachtwagen vervangen

Een defect achterlicht moet direct worden vervangen om de veiligheid voor alle weggebruikers te kunnen garanderen. In deze video laten we u zien hoe u in een paar simpele stappen zelf de achterlichten kunt vervangen.

Instructievideo

 

Achterlichten vrachtwagen zelf vervangen

U bent onderweg wanneer er een melding op uw dashboard verschijnt: achterlicht defect. Deze moet natuurlijk direct worden vervangen. Gelukkig betreft het een relatief eenvoudige handeling waardoor u in no-time weer goed zichtbaar bent én weer veilig verder kunt rijden. In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe u dit eenvoudig zelf kunt doen.

DAF Kennisbank Reparaties Accu vervangen

Stap 1: Vaststellen en benodigdheden

Eerst is het zaak vast te stellen om welke lamp het gaat. Ga hiervoor achter de truck staan en druk de lichtknop van de afstandsbediening een paar seconden in. Het zal niet lastig zijn om te raden welke lamp het betreft. Vervolgens haalt u het benodigde materiaal tevoorschijn voor het vervangen van de achterlichten, te weten:

  • een reservelampenset
  • een torx 20 schroevendraaier
 

Stap 2: Achterlicht vervangen

Maak met de schroevendraaier de opzetplaat los en verwijder daarna het defecte lampje. Druk het nieuwe exemplaar in de fitting en draai voorzichtig naar rechts. Schroef daarna de opzetplaat weer stevig op zijn plek en controleer het lampje met behulp van de afstandsbediening.

Stap 3: Vervangen defecte lamp

Tot slot: vergeet uiteraard niet om het defecte lampje te vervangen door een nieuw reserve exemplaar. Dan kunt u altijd snel en effectief een lampje vervangen en hoeft u niet onnodig lang stil te staan. Daarbij is het natuurlijk een stuk veiliger!

Terug naar kennisbank