Benodigdheden gereedschapskist vrachtwagen

Niets is zo frustrerend als stilstaan vanwege een kleine handeling waarvoor het juiste gereedschap ontbreekt. Een stuk tape, die ene schroevendraaier, reservelampjes: met het juiste materiaal zijn veel kleine reparaties zelf uit te voeren zodat u onnodig stilstaan tot een minimum beperkt.

 

Basisbenodigdheden vrachtwagen gereedschap

Sommige transportbedrijven zorgen standaard voor een (compacte) gereedschapskist. Wanneer dit niet het geval is, is het verstandig om zelf te zorgen voor de basisbenodigdheden. De volgende materialen zouden zomaar eens het verschil kunnen maken. Zorg in ieder geval voor een gereedschapskist met daarin:

  • Bevestigingsmateriaal zoals tie-rips
  • Duct- en andersoortig tape
  • Een complete sleutel- en doppenset
  • Verschillende soorten schroeven, bouten en moeren
  • Reservelampjes en zekeringen
  • Een zaklamp
 
DAF Kennisbank Benodigdheden chauffeur foto 2

Startkabels, sneeuwkettingen en meer

Daarnaast zijn er zaken die weliswaar niet letterlijk in de gereedschap passen, maar die onderweg erg goed van pas komen. Of u nu met een lekke band staat of ineens geconfronteerd wordt met sneeuw: deze materialen gaan u onderweg zeker helpen. Controleer de truck voor vertrek op de aanwezigheid van:

  • Startkabels
  • Sneeuwkettingen
  • Reserveband + krik

Tip: Sneeuwkettingen zullen weinig tot niet gebruikt worden. Maar wanneer het moment daar is, moeten ze het natuurlijk wel doen. Controleer dan ook regelmatig of de sneeuwkettingen nog naar behoren werken en of ze nog altijd soepel om te leggen zijn.

 
DAF Kennisbank Reparaties Benodigdheden gereedschapskist chauffeur

Essentieel gereedschap: uw mobiele telefoon

Alle gereedschappen ten spijt: soms ontkomt u er niet aan om hulp in de schakelen. In dat geval is een mobiele telefoon uw beste vriend. Zorg dus in de eerste plaats altijd voor een telefoon met oplader, zodat u er nooit alleen voor komt te staan. De International Truck Service staat 24/7 tot uw beschikking. Dichterbij huis kunt u uiteraard ook terecht bij uw DAF-dealer.

 

Toevoegingen of suggesties?

Mist u een aantal essentiële benodigdheden? Wij streven naar volledigheid, dus suggesties en toevoegingen zijn meer dan welkom. Wij zijn benieuwd naar uw ideeën!

Terug naar kennisbank