Cruise control vrachtwagen werkt niet

Wanneer uw cruise control hapert of uitvalt kan dit diverse oorzaken hebben, waarbij mogelijk de veiligheid in het geding komt. Wat moet u doen als de cruise control dienst weigert? U leest het hier!

 

Cruise control vrachtwagen werkt niet

Cruise control is een handig hulpmiddel tijdens lange afstanden. Maar wat als deze niet werkt of begint te haperen? Dan is actie vereist. In dit artikel leggen we uit hoe u het beste kunt reageren in een dergelijk situatie.

DAF Kennisbank Reparaties Cruise control vrachtwagen werkt niet

Waarom doet mijn cruise control het niet?

Wanneer u onderweg de melding ‘cruise control defect’ krijgt, kan dit verschillende oorzaken hebben. Het kan te maken hebben met een sensor, schakelaar of een fout in de software. Ook kunt u het onderweg merken aan een niet-stabiele werking van de cruise control, zoals wanneer de snelheid plots verandert. Kortom: tijd om actie te ondernemen.

 

Wat moet ik doen in geval van storing?

Als de cruise control niet meer werkt, is het aan te raden om naar uw DAF-dealer te gaan. Deze kan de software uitlezen, het probleem lokaliseren en zo de storing verhelpen. In sommige gevallen is een storing zelf op te lossen, maar bij voorkeur laat u dit aan een erkende specialist over. Bent u onderweg of in het buitenland? Neem dan contact op met de International Truck Service voor telefonisch advies.

 

Vragen?

Wilt u meer weten over een niet-werkende cruise control of de functionaliteiten van de ACC? Neem contact op met uw DAF-dealer of lees meer over de comfort en veiligheidssystemen.