Kachel defect: zelf repareren?

Op het gebied van comfort is een goedwerkende kachel een van de belangrijkste voorwaarden. Maar wat als deze dienst weigert? In dit artikel geven we tips zodat u er weer warmpjes bij zult zitten.

 

Kachel defect: wat nu?

In de koudere maanden is het hebben van een goed werkende kachel essentieel. Maar wat als deze begint te haperen of zelfs dienst weigert? Dan moet er direct actie worden ondernomen. Hoewel het misschien een reparatie lijkt die eenvoudig zelf is uit te voeren, raden de DAF-specialisten dit sterk af.

DAF Kennisbank Reparaties Kachel defect
 

Zelf repareren = erg tijdrovend

Wanneer DAF-monteurs spreken over het zelf vervangen van een kachel, zeggen ze qua tijdsplanning vaak het volgende: vier uur demonteren, daarna nog eens vier uur terugplaatsen. De kachel op zichzelf vormt niet het probleem, maar doordat u zowat het hele dashboard moet openhalen kost de reparatie flink wat tijd en moeite.

 

Het advies? Laat de kachel repareren

Het advies is dan ook om een defecte of haperende kachel te laten repareren door een erkende professional zoals uw DAF-dealer. Zo kunt u ervan op aan dat u er in de koude maanden, letterlijk, warmpjes bijzit. En het scheelt u waarschijnlijk ook nog eens een hoop tijd en frustratie.

Defecte kachel voorkomen

Wel kunt u een defecte kachel proberen te voorkomen. Wanneer u bijvoorbeeld veel in landelijke gebieden komt met een zanderige ondergrond, is het raadzaam om het rooster misschien tot wel drie keer per jaar te laten schoonmaken. De meest effectieve maatregel? Steek geen pennen in de roosters! Dit is misschien wel de meest voorkomende oorzaak van een defecte kachel.

 

Vragen?

Heeft u nog vragen of het repareren van de kachel? Ook voor deze vragen kunt u terecht bij uw DAF-dealer.

Terug naar kennisbank