Mijn vrachtwagen geeft een storing: wat nu?

Eigenlijk is er maar één advies voor wanneer uw een storingsmelding op uw dashboard ziet verschijnen: neem direct contact op met uw DAF-dealer om dit na te laten kijken. Wanneer u door blijft rijden zonder de storing te behandelen, brengt dat mogelijk veiligheidsrisico’s met zich mee.

Wat zijn de meest voorkomende storingen?

Statistisch gezien hebben de meeste storingen te maken met bijvoorbeeld een defecte lamp of doorgebrande zekering. Wanneer deze op de juiste wijze worden vervangen, zou het probleem verholpen moeten zijn. Blijft de melding toch terugkomen, dan is er wellicht iets anders aan de hand.

 
DAF Kennisbank Reparaties Cruise control vrachtwagen werkt niet

Wat is het risico bij doorrijden bij een storing?

Omdat de software in nieuwe of jong gebruikte trucks steeds complexer wordt, luidt het advies dan ook steeds vaker om een storingsmelding door een erkende DAF-dealer na te laten kijken. Ook wanneer het type melding op het eerste gezicht geen groot risico vormt. Wanneer de storing bijvoorbeeld overslaat op het motor- of remsysteem of er sprake is van koppelingsreductie kan de veiligheid ernstig in het gedrang komen.

 

Kortom: wat moet ik doen in geval van storing?

Heeft u een storing die niet direct te plaatsen of te verhelpen is? Neem dan contact op met uw DAF-dealer of, wanneer u wat verder van huis bent, met de experts van de International Truck Service. Handelen is noodzakelijk om erger te voorkomen.

 
 

Vragen?

Heeft u nog aanvullende vragen op het gebied van storingsmeldingen of kampt u momenteel zelf met een storing? Uw eigen DAF-dealer staat altijd klaar voor deskundig advies.

Terug naar kennisbank