Multiriem vrachtwagen vervangen

Als chauffeur kunt u een groot aantal reparaties zelf uitvoeren, maar het eigenhandig vervangen van een multiriem is niet aan te raden. Daar is de handeling nét iets te specialistisch voor. Wij adviseren dan ook met klem om vakkundige vervanging over te laten aan uw eigen DAF-dealer.

 

Waarom de multiriem vervangen

Omdat een vrachtwagen jaarlijks een flink aantal kilometers aflegt, krijgt de multiriem flink wat te verduren. De grote belasting van de riem en verschillende weertypes zorgen voor slijtage. Het is hierbij dus zaak om de multiriem tijdig en preventief te laten vervangen.

DAF Kennisbank Reparaties Distributieriem vrachtwagen vervangen

Waarom de multiriem niet zelf vervangen?

Wanneer een multiriem niet op de juiste manier is bevestigd loopt u onderweg een groot veiligheidsrisico. Het vervangen is geen klus die u zomaar even snel kunt uitvoeren. Tenzij u professioneel monteur bent, natuurlijk. Maar in de regel kunt u de vervanging beter uit laten voeren door een erkende specialist zoals uw DAF-dealer. Daar is het een routinehandeling.

 

Hoe weet ik dat mijn multiriem vervangen moet worden?

In de chauffeursinstructie staat beschreven na hoeveel kilometer of na hoeveel jaar de multiriem vervangen moet worden, afhankelijk van welk moment als eerste is bereikt. Wanneer u het periodiek onderhoud laat uitvoeren door een DAF-dealer, houden zij dit voor u in de gaten. Mocht u tijdens het rijden een rammelend geluid horen, is het aan te raden om zelf direct contact op te nemen.

 

Vragen?

 

Heeft u nog aanvullende vragen over het vervangen van de multiriem? Uw DAF-dealer staat u graag te woord. Onderweg kunt u voor telefonische assistentie ook terecht bij de International Truck Service. Zij denken graag met u mee zodat uw veiligheid onderweg kan worden gegarandeerd.

 

 
Terug naar kennisbank