Ruitenwissers vrachtwagen zelf vervangen

Wanneer u merkt dat de ruitenwissers minder krachtig worden, is het zaak deze tijdig te vervangen. In onderstaande video laten we zien hoe u dit snel en efficiënt doet.

 

Zelf de ruitenwissers te vervangen

Een gemiddelde ruitenwisser maakt in zijn leven meer dan een paar honderdduizend wisbewegingen. Vroeg of laat is deze dus aan vervanging toe. Met het juiste materiaal aan boord kunt u onderweg eenvoudig zelf de ruitenwissers vervangen. In deze video laten we zien hoe u dit doet.

Wanneer zijn de ruitenwissers aan vervanging toe?

Op een gegeven moment zult u merken dat de ruitenwissers minder krachtig worden en zelfs delen van de ruit overslaan. Dit komt doordat het rubber door het vele vegen dunner is geworden. Ook wanneer de wissers gaan schokken of een piepend geluid beginnen te maken is de levensduur van de huidige ruitenwissers bijna op zijn einde.

 

Wat moet ik op dat moment doen?

Wanneer uw truck voor onderhoud bij de DAF-dealer staat, kan het vervangen van de ruitenwissers direct worden meegenomen. Maar het is ook mogelijk om de ruitenwissers zelf snel en eenvoudig te vervangen. Zorg in dit laatst geval uiteraard dat u een nieuwe set ruitenwissers in uw truck heeft liggen. Let hierbij op dat dit hetzelfde type hetzelfde is als de huidige wissers. Ze moeten natuurlijk wel op het blad passen.

Hoe zijn de ruitenwissers te vervangen?

1. Til allereerst voorzichtig de ruitenwissers op zodat ze de ruit niet meer raken. Dit voorkomt onnodige beschadiging aan de ruit.

2. Druk vervolgens het clipje aan het begin van het blad in waarna u de wisser los schuift.

3. Met diezelfde handeling, maar dan omgekeerd, schuift u eenvoudig de nieuwe wissers weer op de metalen arm. U hoort een klik wanneer dit het geval is.

DAF Kennisbank Reparaties Ruitenwisser vervangen
DAF Kennisbank Reparaties Ruitenwisser vervangen
DAF Kennisbank Reparaties Ruitenwisser vervangen

Hoe zorg ik dat mijn ruitenwissers langer meegaan?

Zorg er allereerst voor dat er altijd voldoende ruitenvloeistof in het reservoir zit. In de winter gebruikt u natuurlijk antivries. Daarnaast helpt het wanneer u de ruit en de bladen van de ruitenwissers regelmatig schoonmaakt. Zo voorkomt u extra beschadiging en weerstand.

Vragen?

Heeft u nog aanvullende vragen over het vervangen van de ruitenwissers? Uw DAF-dealer denkt graag met u mee.

Terug naar kennisbank