Ster in vooruit vrachtwagen

Een ster in de voorruit? Dan is het zaak om actie te ondernemen. Lees hier wat u het beste kunt doen in geval van een ster in de voorruit.

 

Ster in de voorruit van mijn vrachtwagen: wat nu?

Het is bijna niet te missen wanneer u de cabine instapt: een ster in de voorruit. Nee hè, wat nu? Het is zaak om snel te handelen, voordat de scheur groter wordt en de ruit volledig vervangen moet worden. Hiermee verliest u tijd én geld. Daarom kunt u het beste direct contact opnemen met uw DAF-dealer die het probleem niet alleen kan beoordelen, maar ook nog eens direct kan verhelpen.

 

DAF Kennisbank barst in voorruit

Repareren of vervangen?

Mocht de ster inderdaad een risico vormen, is actie vereist. Repareren heeft hierbij eigenlijk altijd de voorkeur boven vervangen. Waarom? Niet alleen is het voordeliger, de handeling is ook nog eens een stuk sneller uitgevoerd waardoor u sneller weer op weg bent. Vaak kunt u er zelfs bij de DAF-dealer op wachten!

 

Wat houdt de reparatie in?

Om de ster in uw voorruit te repareren, zal uw DAF-dealer deze eerst ontdoen van zuurstof, vocht en vuil. Ook wordt de gehele ruit gecontroleerd op mogelijk andere zwakke plekken. Vervolgens wordt de beschadiging onder druk gevuld met een speciale hars die vervolgens wordt uitgehard. Dit hele proces zal ongeveer een half uur in beslag nemen.

Workshop-dealer-Header-oil-pit
 

Wat gaat mij dit kosten

In veel gevallen is ruitschade meeverzekerd wanneer er sprake is van beperkte en volledige cascodekking. Informeer bij uw verzekeraar of dit ook bij u het geval is en voorkom verrassingen achteraf. Wanneer de reparatie of ruitvervanging wordt uitgevoerd door een DAF-dealer, kan deze de kosten vaak rechtstreeks met uw verzekeraar afhandelen. Dat scheelt u weer tijd én uitzoekwerk.

 

Wat als ik geen actie onderneem?

Wanneer u te lang met een ster in de voorruit rond blijft rijden, ontstaat het risico dat de ruit springt met alle gevolgen van dien. Daarnaast kan het ook nadelige gevolgen hebben voor de APK. Wanneer de ster in de voorruit het zicht belemmert, komt de truck mogelijk niet door de keuring. Dan bent u nog verder van huis, maar niet op de manier zoals u als chauffeur zou willen.

Laat de situatie beoordelen

Heeft u zelf een ster in de voorruit? Neem dan direct contact op met een DAF-dealer bij u in de buurt om de situatie te laten beoordelen.

Terug naar kennisbank