Vrachtwagen overstarten

Wanneer de accu van uw vrachtwagen (bijna) leeg is, moet u de vrachtwagen overstarten. Bekijk de video of lees in dit artikel hoe u dit in drie eenvoudige stappen kunt doen!

 

Instructievideo

 

Hoe kan ik de vrachtwagen overstarten?

Wanneer uw truck niet wil starten, kan dat duiden op een lege accu. Ook wanneer u tijdens het rijden merkt dat de lampen zwakker worden is het tijd om actie te ondernemen. In dit artikel leggen we in drie eenvoudige stappen uit hoe u op een veilige manier de truck kunt overstarten. Ook geven we tips om een lege accu te voorkomen.

Stap 1: startkabels vrachtwagen

Een set goede startkabels behoort tot de standaarduitrusting van iedere vrachtwagen. Zorg dus te allen tijde dat er een set aanwezig is. Bevestig de startkabels op de juiste manier aan het eigen én het tweede voertuig zoals op de afbeeldingen en in de video weergegeven.

 

Stap 2: start de motoren

Zijn de kabels op de juiste manier bevestigd? Start dan de motor van het tweede voertuig en laat deze stationair draaien. Probeer na een paar minuten het eerste voertuig te starten. Als dit lukt, laat u beide voertuigen minimaal vijf minuten stationair draaien waardoor de accu genoeg kans heeft om op te laden.

Stap 3: startkabels verwijderen

Wanneer de minuten zijn verstreken, kunnen de startkabels worden verwijderd. Voordat u dit doet, is het raadzaam om zoveel mogelijk ‘verbruikers’ aan te zetten zoals de reguliere verlichting, het groot licht en de kachelaanjager. Daarna haalt u in omgekeerde volgorde de startkabels los. Dus eerst de min en daarna het plusgedeelte.

 

Laat preventief de accu nakijken

Een lege accu is een van de meest voorkomende pechsituaties en kan veel tijd kosten. Als u de accu binnen korte tijd meerdere malen heeft moeten overstarten, is het advies om de accu te laten controleren en misschien wel preventief te (laten) vervangen. Op deze manier voorkomt u onnodig stilstaan, wat natuurlijk prioriteit nummer één is. Neem voor meer informatie contact op met uw DAF-dealer.

 

Terug naar kennisbank