Vrachtwagen zekering vervangen

Een vrachtwagen zekering kunt u zelf vervangen, mits u weet wat u doet en de veiligheidsprocedure in acht neemt. Bij twijfel is het altijd raadzaam om dit uit te besteden aan een erkende specialist.

Vrachtwagen zekering vervangen

Wanneer een zekering doorbrandt, is het advies om deze door een specialist te laten vervangen. Een niet correcte vervanging kan namelijk leiden tot zaken als kortsluiting, brand en zelfs letselschade. Wanneer u over de juiste kennis beschikt en de zekering toch zelf wilt vervangen, dient u rekening te houden met de volgende zaken.

DAF Kennisbank Reparaties Zekering vervangen
 

Denk aan de veiligheid!

Als u een defecte zekering vervangt door een zekering met een hogere waarde, kan dit leiden tot overbelasting van het elektrisch circuit en brand veroorzaken. Daarbij loopt u niet alleen kans op schade aan het voertuig, maar ook aan uzelf. Neem daarom de volgende veiligheidsrisico’s in acht:

  • Vervang een zekering nooit door een zekering met een hogere waarde
  • Raadpleeg altijd het label met zekeringen en relais in de zekeringenkast om de waarde vast te stellen.
  • Wanneer een zekering herhaaldelijk doorslaat, wijst dit mogelijk op een fout in het circuit. Neem in dit geval contact op met de International Truck Service of uw DAF-dealer om dit te laten controleren.
Terug naar kennisbank
 

Vragen?

Heeft u nog aanvullende vragen over het vervangen van zekeringen? Uw DAF-dealer staat u graag te woord. Onderweg kunt u voor telefonische assistentie ook terecht bij de International Truck Service. Zij denken graag met u mee zodat uw veiligheid onderweg kan worden gegarandeerd.