Verschillen systeemwaarschuwingen

Wanneer u een systeemwaarschuwing krijgt is het zaak hier adequaat op te reageren. Het niet serieus nemen van de meldingen kan ernstige schade tot gevolg hebben. In dit artikel leggen we de verschillen uit tussen verschillende meldingen.

 

Rood: ernstige storing

In geval van een ernstige storing verschijnt er een rode waarschuwing op het hoofddisplay. Dit kan in de vorm van een afbeelding (gevarendriehoek) zijn, of het woord STOP. In een dergelijk geval moet u het volgende doen:

  1. Schakel het voertuig zo snel mogelijk uit
  2. Parkeer het voertuig indien mogelijk op een veilige plaats
  3. Neem contact op met International Truck Service over de dichtstbijzijnde DAF-dealer
     
Wat-moet-ik-doen-bij-een-systeemwaarschuwing-Foto-1
 
 

Geel: minder ernstige storing

Bij een minder ernstige storing verschijnt er een gele waarschuwing op het hoofddisplay. Deze waarschuwing kan een gele gevarendriehoek zijn, een tekst met toelichting of een pictogram van het problematische onderdeel. Bij een gele waarschuwing kunt u doorrijden, maar moet u zo snel mogelijk naar een DAF-dealer om de storing te laten verhelpen.

Wat-moet-ik-doen-bij-een-systeemwaarschuwing-Foto-2
 

Let op!

Ten tijde van een rode of gele storing kan uw truck anders op situaties reageren. Rijd dan extra voorzichtig met het voertuig en neem zo snel mogelijk contact op met een DAF-dealer of de International Truck Service.