Welke vrachtwagen reparaties zelf uitvoeren?

Op pech onderweg zit u natuurlijk nooit te wachten, zeker niet wanneer u op weg bent naar een klant. Soms ontkomt u er niet aan om hulp in de schakelen, maar in veel gevallen betreffen het kleine vrachtwagen reparaties die u met de juiste informatie zelf kunt uitvoeren. Wij zetten de meest voorkomende situaties op een rij.

 

Wat kan ik zelf doen?

Natuurlijk is dit grotendeels afhankelijk van uw eigen kennis en technische vaardigheden, maar over het algemeen zijn zaken als het kantelen van de cabine, het controleren van de bandenspanning en het overstarten van de vrachtwagen zelf goed uit te voeren. Daarnaast is het mogelijk om onderdelen als de voor- en achterlichten, de V-snaar en een band snel te vervangen.

DAF Kennisbank Reparaties Welke vrachtwagen reparaties zelf uitvoeren

Repareren of vervangen?

Op deze website hebben we diverse artikelen geplaatst met uitleg over hoe onderdelen te repareren én te vervangen. Klik op de link om naar het betreffende artikel te gaan. Mocht u naar aanleiding hiervan nog vragen hebben, kunt u onderweg natuurlijk altijd contact opnemen met de International Truck Service of uw eigen DAF-dealer.

 
 

Onderdelen om zelf te vervangen

 

Hulp inschakelen kan altijd!

Twijfelt u ter plaatse over het repareren of vervangen van een bepaald onderdeel? Uw veiligheid staat altijd voorop. Neem in geval van vragen dan ook contact op met de International Truck Service. Zij kunnen u op afstand instrueren, of iemand laten komen. Dichterbij huis staat uw eigen DAF-dealer voor u klaar.

Terug naar kennisbank