Truck aanmelden voor onderhoud

Hoe meldt u uw truck aan voor onderhoud? Afhankelijk van de dealer nemen zij contact met u op, of kunt u zelf actie ondernemen. Het stappenplan in dit artikel laat zien wat u bij het aanmelden kunt verwachten.

 

Hoe meld ik mijn truck aan?

Uw truck aanmelden voor onderhoud kan op verschillende manieren. Afhankelijk van de dealer nemen zij contact met u op, of kunt u zelf een afspraak inplannen. In de regel hanteert men het volgende stappenplan:

DAF Kennisbank werkwijze DAF aanmelden voor onderhoud

Stap 1: Aanmelden

De wijze van aanmelden is dealerafhankelijk. Sommige DAF-dealers maken gebruik van een systeem waarbij u als klant automatisch een melding krijg, of plannen ze zelfs automatisch een afspraak voor u in wanneer ze zien dat de vrachtwagen in de buurt is. Zelf de truck aanmelden kan vaak telefonisch of online.

 

Stap 2: Ophalen of brengen

Afhankelijk van de afspraak zal de truck door de DAF-dealer worden opgehaald of op een bepaalde datum en tijdstip bij de werkplaats worden verwacht. Indien noodzakelijk wordt u in de tussentijd voorzien van een reservetruck. Nadat de situatie in kaart is gebracht, kan het daadwerkelijke onderhoud beginnen.

DAF Kennisbank Reparaties Welke reparaties door dealer uit te voeren
 

Stap 3: Op de hoogte blijven

Gedurende de periode dat de truck in de werkplaats staat, houdt de DAF-dealer u op de hoogte van de stand van zaken. In sommige gevallen is dit via een eigen systeem waarin u online de voortgang kunt volgen, of zal uw dealer dit telefonisch laten weten. Zo weet u altijd waar u aan toe bent.

 

Vragen?

Wilt u meer weten over de werkwijze van uw eigen DAF-dealer op het gebied van onderhoud? Neem dan gerust contact op voor meer informatie.

Terug naar kennisbank