Header Kurt Nielsen

Kurt Nielsen

Ontvangt koninklijke onderscheiding

 

“Erkenning van mijn collega’s”

Begin januari ging Kurt Nielsen met pensioen bij DAF Trucks Denemarken, na een carrière van 42 jaar. Begonnen in het onderdelenmagazijn bij de toen nog particuliere importeur klom hij uiteindelijk op tot Parts Manager, waarbij hij ook nog een paar jaar verantwoordelijk was voor Noorwegen, Zweden en Finland. Ook hield Kurt zich bezig met het implementeren van IT-systemen.

Voor zijn lange dienstverband bij één werkgever ontving Kurt onlangs een koninklijke onderscheiding. “Sommige mensen vinden wellicht dat het saai is om zo lang voor de zelfde baas te werken, maar dat is totaal onterecht”, vertelt Kurt. “Ik heb in die 42 jaar zoveel verschillende ontwikkelingen meegemaakt, geen dag was hetzelfde.”

Zijn collega’s vonden en vinden zijn lange loopbaan bij DAF Trucks Denemarken een bijzondere verdienste. “Iedereen die minstens veertig jaar bij dezelfde werkgever heeft gewerkt, heeft in Denemarken recht op deze koninklijke onderscheiding”, legt Kurt uit. “Maar die kun je alleen krijgen als je werkgever je daarvoor nomineert. Het feit dat DAF dat gedaan heeft, beschouw ik als een erkenning van mijn collega’s en de onderneming voor wat ik in die 42 jaar voor hen betekend heb. Ik ben dan ook ontzettend trots.”

 

Portrait Kurt Nielsen 2
ProudDAF
 

 

Lees ook de andere artikelen: