Nieuwsarchief

 • DAF presenteert nieuwe merchandise collectie

  Voor mannen. Voor vrouwen. Voor kinderen. Voor sportievelingen. Voor de zaak. Voor dagelijkse gebruik. DAF Trucks presenteert een volledig nieuwe merchandise lijn voor zijn grote schare fans, inclusief een serie die verwijst naar DAF’s 90ste jubileumjaar. De nieuwe collectie is met onmiddellijke ingang beschikbaar via de DAF webshop: www.dafshop.com.

 • DAF XF uitgeroepen tot ‘Truck of the Year’ in Noord-Ierland

  De DAF XF is uitgeroepen tot 'Truck of the Year' van Noord-Ierland. Dat gebeurde tijdens de Export & Freight Transport & Logistics Awards 2018; hét belangrijkste transport evenement van Noord-Ierland.

 • Hoofdrol DAF in praktijktest Platooning

  DAF Nederland en transportbedrijven die met DAF rijden vervullen een sleutelrol in een ambitieus landelijk project: de Experience Week Connected Transport van 1 tot 5 oktober. In deze week draait alles om het in de praktijk testen van platooning. De vrachtauto’s rijden daarbij in konvooi dicht op elkaar, met gebruik van Adaptive Cruise Control (ACC). Alle deelnemende DAF’s hebben experimentele technologie aan boord voor communicatie met slimme verkeerslichten (iVRI’s). Die bieden zodoende op tijd én langer groen om stoppen of verbreken van het konvooi te voorkomen.

 • Kuijs Transport rolt loper uit voor DAF XF

  DAF kent veel trouwe gebruikers, zoals Int. Transportbedrijf Kuijs BV in Vlijmen. Deze specialist in onder meer het transport van tapijt rijdt al tientallen jaren met trucks van dit merk. Onlangs is geïnvesteerd in twee nieuwe DAF XF 430 FT 4x2-trekkers. Van Hooft bedrijfswagen b.v. ’s-Hertogenbosch heeft de eerste recentelijk afgeleverd en de tweede volgt binnenkort. De verwachtingen zijn hoog gespannen. In het bijzonder wordt uitgekeken naar het beloofde lagere brandstofverbruik.

 • Unieke 3D DAF Truck Configurator genomineerd voor prestigieuze Computable Awards 2018

  DAF is met de 3D DAF Truck Configurator genomineerd voor de prestigieuze Computable Awards 2018. Met de 3D DAF Truck Configurator kunnen DAF klanten zelf online hun ideale truck samenstellen. De Computable Awards zijn niet alleen de belangrijkste ICT-prijzen van Nederland maar ook in Europa toonaangevend. Ze worden toegekend aan bedrijven, projecten en personen die zich in het afgelopen jaar nadrukkelijk hebben onderscheiden met grensverleggende innovaties. DAF is genomineerd in de categorie Digitale Innovatie van het Jaar.

 • Elektrische Innovation Trucks tonen de weg naar de toekomst

  DAF Trucks op IAA 2018 in Hannover:

  ‘Proud of our heritage, leading today, ready for the future.’ Dat is het overkoepelende thema van DAF op de IAA 2018, de grootste trucktentoonstelling van Europa die van 20 tot en met 27 september in Hannover plaatsvindt. DAF Trucks toont zijn complete toonaangevende aanbod aan producten en services, het resultaat van 90 jaar ervaring in het ontwikkelen van innovatieve transportoplossingen. DAF is Europees marktleider in het trekker-segment en de nummer één op het gebied van brandstofefficiency, optimale inzetbaarheid, betrouwbaarheid en chauffeurscomfort. DAF laat zijn leiderschap op het gebied van de ontwikkeling van aandrijflijnen zien aan de hand van de geavanceerde LF Electric, CF Electric en CF Hybrid Innovation Trucks. Deze trucks vormen een belangrijk onderdeel van DAF’s visie op de toekomst van het wegtransport.

 • G. DE JONG B.V. PRIJST VERBRUIK DAF VOLUMECOMBI

  De nieuwe DAF XF is verbazingwekkend zuinig met brandstof. Met een XF 480 FAN Low Deck bakwagen in een volumecombi liet Transportbedrijf G. de Jong B.V. in Schoonrewoerd een gemiddelde van slechts 1 liter op 4,07 kilometer noteren, gemeten over een hele maand. Twee van deze volumecombi’s zijn sinds begin dit jaar in bedrijf. Door de goede ervaringen is onlangs een derde ingezet. Sterker nog: inmiddels is alweer de vierde besteld bij dealer Van Tilburg Bastianen Vianen voor levering begin 2019.

 • DAF omarmt CO2-verklaring

  Als koploper op het gebied van transportefficiëntie en zorg voor het milieu, omarmt DAF Trucks de Europese wetgeving die voorschrijft dat alle trucks die met ingang van 1 januari de productie verlaten, voorzien moeten zijn van een zogeheten CO2-verklaring. Voorafgaand aan deze wettelijke verplichting, deelt DAF al in het vierde kwartaal van dit jaar gecertificeerde CO2-waarden.

 • Gering Meubeltransport Landgraaf over DAF Connect:

  Gering Meubeltransport uit Landgraaf laat al zijn 46 DAF CF-trekkers uitrusten met DAF Connect. “De eerste voertuigen rijden er al mee. Het moet zorgen voor meer zekerheid in de bedrijfsvoering,” meent Bas Keybek wagenparkbeheerder bij het familiebedrijf.

 • DAF Trucks op de IAA Hannover 2018

  Proud of our Heritage, Leading Today, Ready for the Future

  Proud of our Heritage, Leading Today, Ready for the Future. Dát is DAF’s overkoepelende thema op de IAA 2018, die van 20 tot en met 27 september in Hannover wordt gehouden. Vol trots laat DAF Trucks zien dat innovatiekracht verankerd zit in zijn 90-jarige geschiedenis: van de klassieke DAF A1600 uit 1967 tot de toekomstige DAF CF Electric Innovation Truck, die beide op de stand van DAF in hal 17 worden getoond. Een prominente plek is ook vrijgemaakt voor de nieuwste generatie LF, CF en XF, die stuk voor stuk de benchmark zijn op het gebied van kwaliteit, betrouwbaarheid en brandstof efficiëntie.