Nieuwsarchief

 • DAF helpt Albert Heijn bij elektrificatie transport

  Elektrische en hybride trucks voor Simon Loos en Peter Appel Transport

  DAF Trucks gaat Albert Heijn helpen om supermarkten elektrisch te bevoorraden. Vandaag werden de eerste elektrische trucks overhandigd aan Albert Heijns transporteurs Simon Loos en Peter Appel Transport. Het gaat om een langlopende praktijktest waarbij niet alleen drie volledig elektrische trucks worden ingezet, maar ook twee plug-in hybride trekkers. Dat laatste is een Europese primeur.

 • Steenbakkers Transport zet in op groen met XF

  Steenbakkers Transport BV noteert uitstekende verbruikscijfers met de nieuwe DAF XF Pure Excellence. De geclaimde 7% brandstofbesparing wordt moeiteloos gehaald. Reden voor het in Boxtel gevestigde bedrijf om extra vaart te zetten achter de vernieuwing en verdere vergroening van de vloot. De 50ste DAF XF Euro 6 is onlangs afgeleverd door Van Hooft bedrijfswagen in Den Bosch. Nog eens 25 XF-trekkers staan voor dit jaar in bestelling.

 • Ondersteuning DAF doorslaggevend voor Driessen Speciaaltransport

  Driessen Speciaaltransport B.V. in Horst heeft onlangs opnieuw geïnvesteerd in acht nieuwe DAF XF-trekkers. Deze worden ingezet voor (zwaar) vervoer van geprefabriceerde (prefab) betonnen wanden op binnenladeropleggers. De ervaringen met DAF zijn goed. Het bedrijf is vooral zeer te spreken over de service en de support vanuit de dealer. De eerste trekkers zijn onlangs geleverd door Allers Bedrijfswagens Venlo BV.

 • DAF kiest 'International Dealers of the Year 2019'

  Op DAF’s International Dealer Meeting in Malaga, Spanje is De Burgh/LenGo uit Nederland uitgeroepen tot 'DAF International Dealer of the Year 2019'. De dealer heeft zich toonaangevend bewezen op het gebied van verkoop van trucks, onderdelen en Financial Services, alsook op het vlak van uitstekende klanttevredenheid. De Britse dealer F&G Commercials is benoemd tot ‘PACCAR Parts Europe International Dealer of the Year. De Poolse TB Truck & Trailer Serwis sp. z.o.o. is bekroond met de ‘PACCAR Financial Europe International Dealer of the Year’.

 • DAF CF Electric voor Tinie Manders Transport uit Geldrop

  DAF Trucks heeft een volledig elektrische truck afgeleverd bij Tinie Manders Transport in Geldrop. De DAF CF Electric met VDL E-Power wordt in opdracht van DHL ingezet voor pendeldiensten in de regio Eindhoven. Afgelopen december werd de eerste CF Electric door supermarktketen Jumbo in gebruik genomen.

 • 2018 was voor DAF een recordjaar

  DAF Trucks heeft in 2018 alle records gebroken. Dankzij een historisch hoog marktaandeel van 16,6% groeide DAF in het zware (16+ tons) segment uit tot het tweede grootste truckmerk van Europa. In het belangrijke trekker-segment is DAF de marktleider in Europa met een marktaandeel van niet minder dan 19,8%.

 • Nieuw traningscentrum Fontys DAF Academy

  De DAF Academy Nederland heeft op de Automotive Campus in Helmond sinds kort de beschikking over een nieuwe en moderne trainingslocatie. Gerealiseerd door Fontys Hogescholen voor Automotive Engineering. Dankzij state-of-the-art technologie en aanverwante (test-) faciliteiten kunnen DAF trainingen hier optimaal worden verzorgd. Deze locatie is een prima gelegenheid om de goede samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven te onderstrepen. De officiële ingebruikname voltrok zich dinsdag 15 januari door Michiel Kuijs, Algemeen Directeur DAF Nederland en Scandinavië.

 • VDL en DAF intensiveren samenwerking

  Contract verlengd met 5 jaar

  VDL Groep en DAF Trucks hebben een nieuw 5-jaren contract afgesloten, waardoor de samenwerking tussen de beide Eindhovense technologiebedrijven wordt geïntensiveerd. De overeenkomst behelst het over-en-weer leveren van onderdelen en componenten voor de productie van trucks en bussen, de gezamenlijke productie van vrachtwagens met een elektrische aandrijflijn en de vernieuwing van productie-installaties door VDL bij DAF.

 • Farm Trans met de DAF XF op weg naar besparing

  Farm Trans Group uit Moerdijk stapt 2019 in met een nieuwe huisstijl én met DAF. Een vijftal DAF XF 480 FT 4x2-trekkers met Space Cab is aangeschaft. Met name het lage verbruik van deze versie gaf de doorslag. Met jaarkilometrages van ruim 140.000 kilometer per truck tikt elke procent besparing op brandstof stevig door in de bedrijfsresultaten. BEST Trucks Barendrecht B.V. levert de DAF trucks.

 • PACCAR presenteert waterstoftruck en elektrische trucks

  Op innovatiebeurs CES in Las Vegas

  Op de internationale innovatiebeurs CES in Las Vegas presenteren DAF’s zustermerken Peterbilt en Kenworth niet minder dan drie emissie loze trucks. Het gaat om de volledig elektrische Peterbilt 579EV en Peterbilt 220EV én de waterstof Kenworth T680, een truck met brandstofcel technologie die samen met Toyota Motor Corporation wordt ontwikkeld. De trucks zijn te vinden op de stand van moederbedrijf PACCAR.