DAF-LongHaulage-Container-Transport-Application-3840x3000

Ontdek onze transportoplossingen voor de containertransport

 

Vervoer over de lange afstand

Containertransport

Het transport van zeecontainers stelt speciale eisen aan een truck. Flexibiliteit is wat er gevraagd wordt. En dat is wat DAF in dit segment als geen ander biedt.

Het transport van zeecontainers stelt speciale eisen aan een truck. Flexibiliteit is wat er gevraagd wordt. En dat is wat DAF in dit segment als geen ander biedt.

Flexibiliteit betekent de wens om met een vrachtwagencombinatie verschillende typen en formaten containers te kunnen vervoeren. Flexibiliteit betekent ook moeiteloos om kunnen gaan met verschillen in gewichtsverdeling als bijvoorbeeld een van de twee containers wordt gelost. Of de belading van een container niet gelijkmatig is.

Hoe de gewichtsverdeling van de combinatie ook is, besturing, as- en wielophanging zijn zo ontwikkeld dat onder alle omstandigheden optimale rijkwaliteiten gegarandeerd zijn. En de assen kennen hoge technische reserves, belangrijk in het geval van deellasten of tijdelijke overbelasting tijdens laden en lossen.

Containertransport betekent soms veelvuldig aan- en afkoppelen op een dag. Soms wel tien keer. Dan zijn specifieke technische oplossingen erg praktisch. Low Speed Trailer Brake stuurt de remmen van de trailer onafhankelijk van de truck, zodat er extra veilig aan- en afgekoppeld kan worden. Park Brake Assist schakelt – naast de parkeerrem – de bedrijfsremmen in, om te voorkomen dat de truck beweegt tijdens bijvoorbeeld het laden of lossen.

Voor de in Duitsland populaire BDF laadwisselsystemen levert DAF zelfs compleet opgebouwde voertuigen met meerdere twist-lock-posities zodat verschillende laadbakken probleemloos vervoerd kunnen worden. Wat heet: flexibiliteit! Een compleet afgebouwde truck, te bestellen op een en hetzelfde adres (bij de DAF-dealer), gebouwd volgens de hoogste kwaliteit en meteen klaar voor inzet. Wat wilt u nog meer?