Optimaal chauffeurscomfort

 

Van de aandrijflijn tot de ophanging en van het cabine-interieur tot de stoelen en bedden, we hebben elke gelegenheid aangegrepen om u een superieur chauffeurscomfort te bieden. Het resultaat is het soepelste rijgedrag op de markt, in combinatie met de beste omgeving om te rijden, te ontspannen en te slapen.

Digital display

Het instrumentenpaneel kan worden afgestemd op de wensen van de chauffeur

 
dashboard

Volledig nieuwe digital displays

Het prachtige dashboard is een echte blikvanger en is zo ontworpen dat er ook een bijdrage geleverd wordt aan het unieke directe zicht. Het dashboard heeft centraal een fraai, 12-inch display voor alle aan het voertuig gerelateerde informatie. Het centrale 12-inch scherm, met een premium uitstraling, geeft een schat aan informatie weer. Twee selecteerbare thema’s, vier detailniveaus en persoonlijke instellingen worden allemaal bediend vanaf het stuurwiel.

Het optionele extra 10-inch display bevindt zich rechts van het stuurwiel en biedt telefoonspiegeling, infotainment, navigatie en meer. Het DAF Infotainment System is beschikbaar in drie verschillende varianten: Standaard, Luxury en Exclusive, die stapsgewijs een hoger niveau van digitale radio, streamingservices, navigatie, cameraweergaven, DAF Connect en apps van derden bieden. Het DAF Infotainment System kan op basis van persoonlijke voorkeuren worden geconfigureerd, wat opnieuw bijdraagt aan een perfecte omgeving voor de chauffeur.

 
 

Uitstekende rijeigenschappen

Dankzij het hogere koppel in de hoogste versnelling zijn de PACCAR MX-11 en MX-13 motoren niet alleen uiterst efficiënt, maar bieden deze tevens een superieure souplesse. Bovendien maakt de nieuwe TraXon versnellingsbak het manoeuvreren veel gemakkelijker.

Soepeler dan ooit

De langere cabine maakt gebruik van een nieuw ontwerp van het chassis aan de voorzijde met een hogere torsiestijfheid en een gewichtsvermindering van 38 kg, die beide bijdragen aan een uitzonderlijk chauffeurscomfort. Bovendien helpt een nieuwe cabineophanging met een nieuw demperontwerp de trillingen in de aandrijflijn, de stoelen en de stuurinrichting te verminderen, waardoor het comfort nog verder wordt verhoogd.

Ook de achterasophanging is geoptimaliseerd. Nieuwe geometrie en een nieuwe koppelschotelpositie resulteren in een verlengde wielbasis voor de nieuwe generatie XG en XG+, die zorgt voor superieur rijgedrag, zelfs op de slechtste wegen.

Stil, zeer stil

De nieuwe generatie DAF trucks stellen ook nieuwe normen voor lage geluidsniveaus, zodat u langer alert blijft. Voeg daarbij een innovatief stuursysteemontwerp dat minder inspanning vergt en wat blijft is eenvoudigweg het beste rijgedrag en de beste rijeigenschappen op de weg.

Driveability
 
DAF-New-Genaration-DAF-dafshop-header_Banner-1920

Ontdek de nieuwste aanwinsten van de DAF collectie

Breng een bezoekje aan onze DAF webshop. U vindt er een geweldig assortiment New Generation DAF T-shirts, caps, miniatuurmodellen en nog veel meer leuke cadeautjes.

Bezoek de webshop