DAF Electric serie

Elektrische voertuigen

Transportoplossingen met nul uitstoot

 

Klaar voor de toekomst

Steeds meer Europese gemeenten kondigen aan dat in de toekomst de binnensteden alleen toegankelijk zijn voor voertuigen met nul uitstoot, waardoor volledig elektrische trucks een belangrijke rol gaan spelen. Volledig elektrische oplossingen bieden de transportsector ook de kans om te helpen de opwarming van de aarde tegen te gaan en de plaatselijke luchtkwaliteit te verbeteren.

 
 
 

DAF levert een totaaloplossing

DAF is een toonaangevende leverancier van elektrische trucks. Wij waren een van de eerste Europese fabrikanten van trucks die met succes een volledig elektrische truck op de markt brachten. Maar bij DAF draait het bij elektrisch rijden om veel meer dan alleen het vinden van de juiste truck voor een specifieke toepassing. Elektrisch rijden omvat ook efficiënte oplaadsystemen, robuuste elektromotoren, opties voor elektrische PTO's en meer. Het begint allemaal met een uitgebreid overlegproces. Een van onze specialisten op het gebied van elektrische voertuigen gebruikt geavanceerde routesimulatieprogramma's om u te laten zien hoe het gebruik van een elektrische truck er in uw dagelijkse praktijk uitziet: voor uw routes, uw rittenplanning en uw wagenparkbeheer.

 
 

Beproefde technologie

De technologie achter elektrische aandrijflijnen is grondig getest. DAF levert nu al jaren volledig elektrische trucks en heeft honderdduizenden kilometers praktijkervaring opgedaan. De uitstekende kwaliteit en betrouwbaarheid waar DAF bekend om staat, kenmerken ook onze elektrische voertuigen.

 
Contargo Containerlogistiek Employee

Opladen op de thuisbasis

Voor distributie in de binnenstad vormen elektrische trucks de ideale oplossing. 's Avonds keren de trucks terug naar hun thuisbasis, waar de accu's volledig kunnen worden opgeladen. Moderne accu's ondersteunen een geografisch bereik dat doorgaans meer dan voldoende is voor een dag normaal gebruik. Elektrische trucks zijn ook ideaal voor pendeldiensten, een continu transport van goederen tussen vaste locaties. Accu's kunnen worden opgeladen terwijl de trailer of laadbak wordt geladen of gelost, wat het transport nog efficiënter maakt.

 

Kleinere CO2-voetafdruk

Met het gebruik van groene energie kunnen elektrische trucks ook de CO2-voetafdruk van uw transportactiviteiten verkleinen en helpen uw duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken. Bovendien zijn elektrische aandrijflijnen bijzonder stil, wat ideaal is voor levering 's avonds of 's nachts.

 
DAF-Electric-truck-and-charger

Oplaadsystemen

DAF staat klaar om u te helpen bij het kiezen van de juiste oplaadsystemen voor uw accu's. We werken nauw samen met toonaangevende leveranciers en er is een ruime keuze aan oplaadstations en capaciteiten. Daarnaast ontwikkelen we trainingen op maat om uw chauffeurs te helpen optimaal gebruik te maken van uw elektrische truck. Dit is opnieuw een voorbeeld van hoe DAF meer doet dan alleen de beste trucks leveren.

Oplaadstations voor elektrische voertuigen
 

Deze klanten rijden een Electric:

 

DAF CF and LF Electric

Een kwestie van rekenen

Het is waar dat elektrische trucks nog steeds duurder zijn dan hun dieseltegenhangers, maar het is de moeite waard om te onderzoeken welke stimuleringsregelingen van lokale en nationale overheden er mogelijk voor u beschikbaar zijn. Het is ook belangrijk om uit te vinden hoe u kunt profiteren van lagere energiekosten. Hoe u er ook naar kijkt, met een elektrische truck hebt u uiteindelijk onbeperkte toegang tot milieuzones, zowel nu als in de toekomst. Stille trucks zonder uitstoot laten zien dat uw bedrijf zich inzet voor het milieu. Bovendien zijn ze goed voor uw bedrijf en goed voor de wereld waarin we leven.

 
 
 

 

“Planning van en rijden met elektrische trucks vraagt een andere benadering. De taak moet geschikt zijn voor de truck en niet andersom. Voor optimaal gebruik van de truck is het belangrijk dat de accu's tijdens het laden en lossen kunnen worden opgeladen. De elektrische truck kan een uitstekend alternatief zijn voor de stedelijke distributie.”

 

Eveline Manders
Tinie Manders Transport

 

Eveline Manders
 
 

Gerelateerde informatie