Ongeëvenaarde efficiëntie

 

Met de Nieuwe Generatie XF, XG en XG+ zet DAF een nieuwe standaard in transportefficiency. De geavanceerde langeafstands- en zware trucks onderscheiden zich door een baanbrekend aerodynamisch ontwerp. Innovatieve PACCAR MX-motoren, de geavanceerde TraXon geautomatiseerde transmissie en de betrouwbare DAF achterassen dragen bij aan een brandstofbesparing tot maar liefst 10%. Het lage voertuiggewicht en het uitstekende onderhoudsgemak dragen bij aan de toonaangevende laadcapaciteit en uptime in zijn klasse. Eerst en vooral begint de hoogste transportefficiëntie met het kiezen van de perfecte specificatie voor het betreffende werk. Of u nu een 2-, 3- of 4-assige truck nodig heeft, enkel of dubbel aangedreven, er is altijd een Nieuwe Generatie DAF die perfect aansluit op uw behoeften!

 
 
Logo Green Truck 2023

Winnaar van de Green Truck Award 2023

Als u kiest voor de Nieuwe Generatie DAF XF, XG of XG+, bent u klaar voor de wereld van morgen. De XF 450 is zelfs bekroond tot Green Truck 2023. Deze Nieuwe Generatie DAF is niet alleen goed voor u, maar ook voor het milieu.

 
Green Truck 2023 Comparison Test (EN)
 
 

Uitzonderlijke aerodynamica

Aerodynamische prestaties vormen een hoeksteen van de nieuwe generatie DAF. Na uitgebreide simulaties en proefritten omvat het optimale ontwerp een reeks nieuwe aerodynamische kenmerken. Het resultaat is een extreem lage luchtweerstand door de luchtstromen om, door en onder de truck te geleiden. Al deze kenmerken zorgen voor 19% verbetering van de aerodynamische prestaties, wat leidt tot een lager brandstofverbruik en verbeterde bedrijfsresultaten.

 

Nieuwe, zeer efficiënte aandrijflijnen

In de nieuwe DAF XF, XG en XG+ introduceert DAF een nieuwe generatie 10,8 en 12,9 liter PACCAR MX-motoren. Met nog meer koppel en vooral: een groot aantal technische vernieuwingen die de efficiency op een nog hoger plan brengen. Voorbeelden zijn er te over:

  • een nieuw blok en een nieuwe cilinderkop
  • een nieuw design van de injectoren
  • een turbocompressor van een nieuwe generatie

Nabehandeling van uitlaatgassen

De unit voor de nabehandeling van uitlaatgassen (EAS) is nieuw ontworpen om de kortste weg tussen motoruitlaat en EAS-inlaat te realiseren. Zo wordt het verlies aan temperatuur van de uitlaatgassen tot het absolute minimum beperkt voor de hoogste efficiency.

Engine detail
 
Gearbox

Transmissies van de nieuwe generatie

De nieuwe generatie DAF trucks zijn standaard uitgerust met TraXon geautomatiseerde versnellingsbakken voor een efficiënte, milieuvriendelijke aandrijflijn met uitstekende rijeigenschappen. Nieuw is dat bij het wegrijden automatisch de meest ideale versnelling wordt gekozen. ‘Voorspellende’ (predictive) functies zijn uitgebreid en als optie is urge-to-move leverbaar, waarbij het ‘kruipen’ van de truck uitstekend met het rempedaal te doseren valt.

 

Slimme brandstofregeling

Er zijn nieuwe functies voor slimme brandstofregeling toegevoegd, zoals Predictive Cruise Control van de derde generatie en nieuwe EcoRoll-functies die tot 93 km/u aan het einde van een afdaling mogelijk maken. Geoptimaliseerde EcoRoll voorkomt onnodig remmen en daaruit voortvloeiend energieverlies. Bovendien maakt Preview Downhill Speed Control, in combinatie met de verbeterde MX Engine Brake, een intarder overbodig, waardoor het totale voertuiggewicht wordt verlaagd en de efficiëntie toeneemt.

 

Zeer efficiënte achterassen 

Voor een maximale efficiëntie van de aandrijflijn, worden achterassen met gereduceerde olieniveaus toegepast en met nieuwe lagers voor de pignons. Een nieuwe generatie remklauwen leidt tot minder wrijvingsverliezen en een lager gewicht.

Rear axle
 

De nieuwe standaard voor koelsystemen

De nieuwe generatie DAF XF, XG en XG+ trucks profiteren van de best mogelijke passieve koeling. Nieuwe luchtstroomgeleiders in de grille en de aan de cabine gemonteerde inkapseling zorgen voor een uitstekende aerodynamica in de motorruimte. Hierdoor wordt elke kilogram lucht die door de grille binnenkomt optimaal benut en wordt de ventilator zo weinig mogelijk ingeschakeld.

 
Chassis

Opbouwvriendelijk

De nieuwe XF, XG and XG⁺ zijn erg opbouwvriendelijk door uitgebreide bedrading die is voorbereid voor snelle en eenvoudige installatie van alle gangbare opbouwen en componenten zoals laadkleppen.

 

Een breed scala aan elektrische en elektronische functies is beschikbaar voor bijvoorbeeld het inschakelen van de PTO, het instellen van de luchtvering en de bediening van de opbouw.  

Bovendien zijn de nieuwe XF, XG en XG⁺ verkrijgbaar met een uitgebreide reeks krachtige motor-, versnellingsbak- en vliegwiel-PTO's, wat bijdraagt aan de toonaangevende efficiëntie van de nieuwe generatie DAF.

 
 

Service van de toekomst

Met de introductie van de Nieuwe Generatie DAF XF, XG en XG+ start DAF een nieuw tijdperk op het gebied van service en van onderhoud & reparatie.

  • Updates voor onder andere motor, centrale voertuigcomputer en DAF Connect kunnen op afstand worden gedaan;
  • Service-intervallen bedragen standaard maar liefst 125.000 kilometer;
  • Voor inzet op de lange afstand is zelfs een verlengde service-interval tot 200.000 kilometer beschikbaar, waardoor service-intervallen tot een jaar mogelijk zijn, een unicum in de industrie;
  • DAF MultiSupport biedt paneuropese reparatie- en onderhoudscontracten aan voor maximale efficiency en voertuigbeschikbaarheid.

PACCAR Connect

PACCAR Connect is gebaseerd op realtime gegevens en biedt open, eenvoudige en vertrouwde Connected Services die zijn bedoeld om uw activiteiten te stroomlijnen. PACCAR Connect helpt bij het vergroten van de inzetbaarheid van voertuigen, het verlagen van de operationele kosten en het optimaliseren van de logistieke efficiency.

Lees meer

Reparatie en onderhoud

DAF MultiSupport biedt een breed spectrum aan reparatie- en onderhoudscontracten, zodat u kunt rekenen op hoogwaardige service en ondersteuning voor uw voertuigen en voorspelbare kosten. Een gerust gevoel.

Lees meer

DAF dealernetwerk

Dankzij ons uitgebreide netwerk van meer dan 1.100 verkoop- en servicedealers is er altijd wel een DAF dealer in de buurt waar u terecht kunt voor service op maat gedurende de gehele levensduur van uw truck.

DAF Dealer Locator