DAF-LongHaulage-Tanker-Transport-Application-3840x3000

Ontdek onze transportoplossingen voor tanktransport

 

Vervoer over de lange afstand

Tanktransport

‘Gewicht’, dat is het centrale thema binnen het tanktransport. Hoe lichter de truck, hoe meer kilo’s of liters er binnen de wettelijk toegestane maxima, getransporteerd kunnen worden. Daar heeft DAF specifieke oplossingen voor.

De trucks van DAF staan sowieso bekend om hun gunstige voertuiggewichten voor een zo hoog mogelijk laadvermogen. En wanneer echt die laatste kilo of liter telt, dan bestaat altijd de optie om voor aluminium velgen te kiezen, voor aluminium luchtketels of een variëteit aan brandstoftanks of voor extra lichte koppelschotels. 

Speciale software van de TraXon geautomatiseerde versnellingsbak vangt heel mooi lastwisselingen op die bij het optrekken en afremmen van tankcombinaties ontstaan door lading die zich naar voren en achteren beweegt. Ook goed om te weten: veel van de laatste comfort- en veiligheidstechnologieën  zijn standaard op een DAF: Vehicle Stability Control, Lane Departure Warning en Advanced Emergency Braking. Dat geldt zelfs voor Adapative Cruise Control. Dat biedt DAF als enige merk standaard.