Rexwinkel

Ruud Rexwinkel

"Buitengewoon trots op mijn DAF XF 90th Anniversary Edition"

 

'For your eyes only'

 

250 modellen. Dat was de totale productie van DAF's 90th Anniversary Edition van de XF. Met andere woorden: gegarandeerd exclusief, en als je dan ook nog nummer 007 hebt gekozen... Freelance chauffeur Ruud Rexwinkel voelt zich 'king of the road' in zijn superdeluxe jubileummodel. Ruud is een freelance chauffeur die gewoonlijk achter het stuur van een DAF te vinden is. "Ik vervoer meestal scheepscontainers van Rotterdam naar Parijs of naar het fruitdistributiecentrum in Maasdijk", vertelt Ruud. "Ik houd van een beetje comfort en daarom rijd ik in een DAF. Ik slaap beter in een DAF bed dan in mijn eigen bed thuis."

Ruud legt tot zo'n 130.000 kilometer per jaar af en hij ruilde zijn vorige DAF in met 770.000 kilometer op de klok. “Om eerlijk te zijn hoefde de truck niet eens vervangen te worden, hij reed nog steeds perfect", zegt hij. "Maar ik kon gewoon niet om dit fantastische jubileummodel heen.”

En je kunt het alleen maar met hem eens zijn: met de extra en luxueuze uitrusting, exclusieve strepen en subtiele designelementen is de XF 90th Anniversary Edition een echte blikvanger. Het historische DAF logo straalt je tegemoet vanaf de voorkant en ook in het interieur komt dit iconische beeld diverse malen terug.

Het door Ruud gekozen nummer, 007, is te zien in het interieur van de cabine en op het speciale verlichte paneel met het DAF logo. “007 was het eerste nummer dat in me opkwam, vertelt Ruud. Een iconisch nummer, dat herinneringen oproept aan mijn jeugd. “Want wie wilde als kind nu niet James Bond zijn?” Ruud heeft ook nog de woorden 'For your eyes only' op zijn truck gezet. “Ik ben extreem trots op deze truck,” besluit Ruud enthousiast.

Rexwinkel
 
ProudDAF
 

Andere verhalen: