DAF XF

De ideale basis voor elke opbouw

Ook het doordachte chassis van de DAF XF is van topklasse. Het is zowel sterk als licht dankzij de toepassing van hoogwaardig staal. Bovendien heeft het ruimtebesparende mogelijkheden die opbouwers zullen verrassen.

 

Sterk, licht en superieure rijeigenschappen

Ook het doordachte chassis van de DAF XF is van topklasse. Het is zowel sterk als licht dankzij de toepassing van hoogwaardig staal. De robuuste, lichtere achteras is bij de trekkers en ook enkele bakwagenmodellen opgehangen met een Stabilink-constructie.

  • Het lage gewicht draagt bij aan een laag brandstofverbruik en een hoog laadvermogen, voor een hogere transportefficiency.
  • De Stabilink-achterasophanging staat garant voor rolstabiliteit, een hoger laadvermogen en uitstekende rijeigenschappen.

Maximale flexibiliteit

Wat betreft chassisconfiguraties biedt de DAF XF ongeëvenaarde flexibiliteit. De locatie van de componenten kan aan uw specifieke eisen worden aangepast voor optimale efficiency. Er is bovendien volop ruimte voor het bevestigen van pompsystemen, steunpoten of grote brandstoftanks.

  • Dankzij de slimme indeling van chassiscomponenten kunnen trekkers worden voorzien van grootvolumebrandstoftanks met een inhoud tot maar liefst 1500 liter.
  • De mogelijkheden voor het variëren van de chassiscomponenten zijn vrijwel onbegrensd en bieden ongeëvenaarde flexibiliteit.
 

Body builder-friendly

The DAF XF includes an extensive Body Attachment Module (BAM) programme that offers excellent body builder friendliness. Specific modules are available for boxed bodies and the installation of cranes. Rigids have a standard hole pattern at rear for easy fitment of cross members and tail lifts.

  • Extended Body Attachment Program shortens build-up time.
  • A completely flat chassis and components installed on the inside add to great body builder friendliness.
Lees meer op de DAF BBI website

Ultra-compact EAS unit

For the DAF XF we developed a completely new and ultra-compact Emissions After-treatment System. It results in more free space at the chassis. For special applications DeNOx installation and Diesel Particulate Filter don’t need to be split anymore. That also contributes to highest efficiency.

  • Ultra-compact EAS unit means more free chassis space.
  • It’s 50 kilogram lower weight directly translates into additional payload.
 

ECAS-luchtvering

De elektronisch geregelde luchtvering (ECAS) is volledig vernieuwd voor uitstekende betrouwbaarheid, duurzaamheid en functionaliteit. Nieuwe functies zijn bijvoorbeeld drukverhoudingsregeling, bediening van 2e hefbare as en drukregeling van de hefbalgen. De functies ECAS tijdelijk uitschakelen en ECAS op aanslagblok stabiliseren de as wanneer hulpmiddelen zoals kranen en haakarmen worden gebruikt. Een innovatieve en gebruiksvriendelijke afstandsbediening met verlichte knoppen is aangesloten op de stoel.

  • Nieuwe ECAS-opties zorgen voor een veiligere werkomgeving bij het laden en lossen
  • Chauffeurs kunnen onder alle omstandigheden alles nauwkeurig bedienen met de handige afstandsbediening
 

 

De DAF XF in meer detail
 

DAF XF
Exterieurontwerp

Nieuwe ontwerpelementen maken de DAF XF tot de meest opvallend truck op de weg. Deze elementen dragen ook bij aan de uitstekende aerodynamica die uw transportefficiëntie ten goede komen.

DAF XF
Toonaangevend interieur

De DAF XF bouwt voort op het uitstekende comfortniveau waarom DAF trucks wereldwijd bekend staan.

DAF XF
Aandrijflijn

Eersteklas brandstofefficiency is het resultaat van een perfect geïntegreerde aandrijflijn, samengesteld uit motoren, transmissies en achterassen die elk stuk voor stuk technische hoogstandjes zijn.

 
DAF 3D truck configurator

DAF Truck Configurator

Efficiency begint bij de keuze van de juiste truck, afgestemd op uw specifieke toepassing. Configureer uw cabine, kleur, exterieur, aandrijflijn, chassis en meer met de 3D DAF Truck Configurator.

Configurator starten