Download
  • zaterdag 31 oktober 2020
  • Eindhoven
 

DAF DPF-reiniging maximaliseert de inzetbaarheid van het voertuig

Slimme werking

DAF Motoren en de Emission Aftertreatment System (EAS) werken op een ingenieuze manier samen om deeltjes uit de uitlaat van de truck te filteren. Het DPF wordt ten minste elke 150 uur automatisch verhit tot een temperatuur van 510 °C om de gevangen deeltjes te verbranden, waardoor het DPF roetvrij blijft.

 
DPF
 

Slijtage van het filter

Na verloop van tijd neemt de capaciteit van het partikelfilter af, omdat er zich as van het verbrandingsproces ophoopt in het DPF. Als gevolg daarvan moet het DPF vaker worden gereinigd, wat leidt tot een hoger brandstofverbruik en een snellere verslechtering van de EAS. Het is essentieel dat het DPF tijdig wordt vervangen.

Uniek DAF DPF-reinigingsproces

Bij onderhoud aan uw DPF vervangt de monteur het filter door een gereinigd DAF DPF van hoge kwaliteit. Het verwijderen van elk asdeeltje is echter geen eenvoudige klus. Standaard reinigingsprocessen laten tot 50% van de as achter in de kanalen, waardoor de levensduur van het DPF korter wordt. Dit brengt onnodige kosten met zich mee en leidt tot risico op gevolgschade aan uw truck. DAF heeft een uniek reinigingsproces ontwikkeld waarbij elk kanaal in het DPF onder hoge druk wordt ingespoten met speciale vloeistoffen om een optimale reiniging te garanderen. Het resultaat is letterlijk zo goed als nieuw. Het gereinigde DPF heeft dezelfde kwaliteit en hetzelfde vervangingsinterval als het oorspronkelijke partikelfilter.

Voordelen van DAF DPF-reiniging

  • Houdt uw truck in optimale conditie met de laagste totale eigendomskosten en de beste prestaties
  • Voorkomt gevolgschade aan de EAS-unit
  • Maximaliseert de levensduur van het gereinigde DPF
  • Zorgt ervoor dat uw truck aan de strenge Euro 6-emissienormen blijft voldoen

Wacht niet, vervang het DPF onmiddellijk

Wanneer een DPF moet worden vervangen, is afhankelijk van het type DAF truck en het gebruik ervan. De maximale vervangingsperiode is drie jaar of tussen de 180.000 en 540.000 kilometer. Vraag uw DAF-dealer om meer informatie en voorkom onnodige stilstand en kosten van trucks.