• zaterdag 1 september 2018
  • Eindhoven
 

Bereid u voor op de kou

Maximale inzetbaarheid, ook bij koud weer, is uw doel. Hier vindt u enkele handige tips.

 
Beware of the cold
 

Bandenspanning

Alarm Wanneer u naar koudere (noordelijke) gebieden rijdt, daalt de temperatuur en verandert de bandenspanning. Met een bewakingssysteem houdt u een oogje in het zeil. Goed om te weten: met de juiste bandenspanning bespaart u brandstof (tot 3% per afwijkende bar). Met de juiste bandenspanning verkleint u de kans op een ongeluk met 10%. Een lage spanning zorgt voor een langere remweg, terwijl de juiste spanning de levensduur van uw banden verlengt.

Ruitensproeiervloeistof met antivries

Controleer de ruitensproeiervloeistof voordat het gaat vriezen. Ruitenwissers drogen uit tijdens de zomer, waardoor ze mogelijk moeten worden vervangen. Zo weet u zeker dat ze goed werken wanneer u ze het hardst nodig heeft.

Accu's

Accu's zijn essentieel voor het goed functioneren van diverse onderdelen van uw truck, met inbegrip van comfortverhogende accessoires in de cabine. Accu's leveren in koude omstandigheden 30% tot 50% minder energie. Winterbanden In bepaalde Europese landen zijn winterbanden vanaf oktober verplicht. Zorg dus dat u dit van tevoren controleert.

Accessoires om u warm te houden in de cabine

In onze shop verkopen we DAF merchandise van topkwaliteit, zoals winterjassen, sjaals en thermosflessen, om lekker warm te blijven in de cabine. Neem een kijkje op www.DAFshop.com!

En als laatste, maar daarom niet minder belangrijk: zorg ervoor dat uw DAF dealer uw truck controleert en voorbereidt op de koude maanden. Ze zijn tenslotte de beste vrienden van uw truck - zowel op de weg als daarbuiten!