Download
  • 28 juni 2019
  • Eindhoven
 

Biodiesel en het DAF Brandstofsysteem

Op 10 augustus is de internationale biodieseldag. Biodiesel is een grote stap voorwaarts en ook nog eens milieuvriendelijk, maar kan een aantal negatieve bijwerkingen hebben voor uw motor. Wij hebben de oplossingen om u hiermee te helpen en om uw DAF motor optimaal te laten presteren.

 
Biodiesel
 

Diesel gemengd met maximaal 7% biomassa wordt tegenwoordig vaak gebruikt en kan leiden tot een afname van de motorprestaties. Hier volgen enkele oplossingen om downtime te voorkomen:

Regelmatige controles van het brandstofsysteem

Om te beginnen is er een statuscontrole van het brandstofsysteem, in combinatie met de DAVIE-diagnose. De resultaten van de controle geven aan welke volgende stappen nodig zijn.

DAF Originele brandstofsysteemreiniger FX8

Het reinigen van conventionele brandstofsystemen kan kostbaar zijn, maar de FX8 Brandstofsysteemreiniger kan u helpen deze hoge kosten te vermijden. De FX8 maakt het mogelijk om uw motor schoon te houden zonder deze te demonteren, bespaart tot 1% brandstof door het verwijderen van biodieselafzettingen in het brandstofsysteem en herstelt zo de prestaties van de motor.

DAF XM6 Brandstofsysteembescherming

De XM6 beschermt het brandstofsysteem van uw machine tegen vervuiling. Het biedt een eerste verdedigingslinie tegen brandstofvervuiling en is na een eenmalige installatie volledig in de systemen geïntegreerd. Tankbeurt na tankbeurt blijven de prestaties op het hoogste niveau en u krijgt een waarschuwing wanneer de vervuilingsniveaus een kritiek niveau bereiken. 

Zijn een schoon brandstofsysteem en hoge prestaties belangrijk voor u?

Uw DAF dealer kan u adviseren over de beste oplossing voor uw specifieke situatie. Neem contact met hen op, bespreek uw behoeften en krijg persoonlijk advies.